Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Радо Стойчев: Отборът не е в оптимална форма
Автор: Екип Varna24.bg 22:49 / 26.05.2011Коментари (0)345
©
Селекционерът на България Радостин Стойчев е притеснен преди старта на световната волейболна лига, тъй като тимът ни все още не е стигнал до оптималната си форма. В събота и неделя от 18 ч. във Варна нашите посрещат Германия в първите си два мача от Група "Б“, където са още отборите на Русия и Япония. Според Стойчев времето за подготовка не е било достатъчно за неговите волейболисти. "Започваме участие в турнир, за който не сме подготвени и ще се готвим в движение. Времето ни е малко, а и още не сме започнали да играем официални срещи. С моите колеги сме изготвили една програма, според която отборът трябва да достигне необходимата форма след 3-4 седмици", поясни Стойчев. За първия съперник в лигата - Германия, наставникът коментира, че отборът ще е с променен състав. По думите му основният диагонал на Бундестима от миналата година е контузен, а неговото място ще бъде заето от Йохан Шопс. "Съперникът няма да загуби от тази смяна, тя е неудобна за нас, защото няма как да я разучим. Либеро пък ще им бъде Шварц, който ние познаваме от италианското първенство", обясни Стойчев. Той бе категоричен, че много трудно може да се предположи каква ще е стартовата шестица на гостите. Селекционерът смята, че по-ясна представа за съперниците може да се придобие едва след изиграването на срещите от първите три кръга. Наставникът коментира, че националният отбор е напреднал по отношение на блокадата и защитата при предшественика му Силвано Пранди. "Иска ми се да променим нещо във фазата "посрещане-отиграване", защото с това отборът става по-балансиран", допълни Стойчев.
Стана ясно още, че федерацията ни не е поставяла конкретни цели пред отбора, но амбициите на Стойчев и състезателите са за максимално предно класиране в Световната лига.


Всички влагат максимума
Радо Стойчев е доволен, че всички волейболисти в разширения състав работят на високи обороти и влагат старание в подготовката. "Знаете, че играчите са разделени на "А“ и "Б“ отбор с възможност да преминават от единия в другия в зависимост от подготовката си", каза специалистът. Според Стойчев индикации кои състезатели ще имат място в шестицата, 12-те за мач и разширения състав ще има след първите срещи с Германия. Той коментира, че основната цел на "Б“ отбора е младите състезатели да усъвършенстват индивидуалните елементи от волейбола, да напредват физически, което не е задължително да минава през контролни срещи.


Казийски оптимист

Звездата на България Матей Казийски посочи, че се надява отборът да стартира добре. Той допълни, че е оптимист за срещите с Германия и според него състоянието на тима ще се подобрява с всеки изминал мач. В групата на България са още тимовете на Русия и Япония.
Капитанът на отбора Владимир Николов добави, че времето за подготовката за Световната лига е малко и не стига. "Трябва време да направим своя облик, да си изградим стил, различен от миналата година", обясни Николов. Според него е важно дори когато няма сработване, отборът да успее да побеждава.

Съперникът пристигна

Националният отбор на Германия пристигна във Варна за предстоящите мачове с България от Световна лига 2011. Днес  те проведоха и тренировка в зала "Конгресна“. Аржентинският наставник на Германия Раул Лозано доведе 12 състезатели. От групата отпаднаха Кристиан Фром, Рикардо Галанди и Лукас Компа. В състава са разпределителите Патрик Щоервалд и Симон Тишер, посрещачите Йохен Шьоопс, Кристиан Дюнес, Роберт Кром, Себастиан Шварц, Маркус Поп и Денис Калиберда, блокировачите Макс Гюнтьор, Маркус Бьоме и Щефан Хюбнер и либерото Ферденанд Тиле.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: