Радо Стойчев: Отборът не е в оптимална форма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:49 / 26.05.2011
345
Селекционерът на България Радостин Стойчев е притеснен преди старта на световната волейболна лига, тъй като тимът ни все още не е стигнал до оптималната си форма. В събота и неделя от 18 ч. във Варна нашите посрещат Германия в първите си два мача от Група "Б“, където са още отборите на Русия и Япония. Според Стойчев времето за подготовка не е било достатъчно за неговите волейболисти. "Започваме участие в турнир, за който не сме подготвени и ще се готвим в движение. Времето ни е малко, а и още не сме започнали да играем официални срещи. С моите колеги сме изготвили една програма, според която отборът трябва да достигне необходимата форма след 3-4 седмици", поясни Стойчев. За първия съперник в лигата - Германия, наставникът коментира, че отборът ще е с променен състав. По думите му основният диагонал на Бундестима от миналата година е контузен, а неговото място ще бъде заето от Йохан Шопс. "Съперникът няма да загуби от тази смяна, тя е неудобна за нас, защото няма как да я разучим. Либеро пък ще им бъде Шварц, който ние познаваме от италианското първенство", обясни Стойчев. Той бе категоричен, че много трудно може да се предположи каква ще е стартовата шестица на гостите. Селекционерът смята, че по-ясна представа за съперниците може да се придобие едва след изиграването на срещите от първите три кръга. Наставникът коментира, че националният отбор е напреднал по отношение на блокадата и защитата при предшественика му Силвано Пранди. "Иска ми се да променим нещо във фазата "посрещане-отиграване", защото с това отборът става по-балансиран", допълни Стойчев.
Стана ясно още, че федерацията ни не е поставяла конкретни цели пред отбора, но амбициите на Стойчев и състезателите са за максимално предно класиране в Световната лига.


Всички влагат максимума
Радо Стойчев е доволен, че всички волейболисти в разширения състав работят на високи обороти и влагат старание в подготовката. "Знаете, че играчите са разделени на "А“ и "Б“ отбор с възможност да преминават от единия в другия в зависимост от подготовката си", каза специалистът. Според Стойчев индикации кои състезатели ще имат място в шестицата, 12-те за мач и разширения състав ще има след първите срещи с Германия. Той коментира, че основната цел на "Б“ отбора е младите състезатели да усъвършенстват индивидуалните елементи от волейбола, да напредват физически, което не е задължително да минава през контролни срещи.


Казийски оптимист

Звездата на България Матей Казийски посочи, че се надява отборът да стартира добре. Той допълни, че е оптимист за срещите с Германия и според него състоянието на тима ще се подобрява с всеки изминал мач. В групата на България са още тимовете на Русия и Япония.
Капитанът на отбора Владимир Николов добави, че времето за подготовката за Световната лига е малко и не стига. "Трябва време да направим своя облик, да си изградим стил, различен от миналата година", обясни Николов. Според него е важно дори когато няма сработване, отборът да успее да побеждава.

Съперникът пристигна

Националният отбор на Германия пристигна във Варна за предстоящите мачове с България от Световна лига 2011. Днес  те проведоха и тренировка в зала "Конгресна“. Аржентинският наставник на Германия Раул Лозано доведе 12 състезатели. От групата отпаднаха Кристиан Фром, Рикардо Галанди и Лукас Компа. В състава са разпределителите Патрик Щоервалд и Симон Тишер, посрещачите Йохен Шьоопс, Кристиан Дюнес, Роберт Кром, Себастиан Шварц, Маркус Поп и Денис Калиберда, блокировачите Макс Гюнтьор, Маркус Бьоме и Щефан Хюбнер и либерото Ферденанд Тиле.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).