Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Фаулстарт за България в Световната волейболна лига
Автор: Екип Varna24.bg 21:20 / 28.05.2011Коментари (0)543
© Sportal.bg
България започна с фаулстарт участието си в тазгодишното издание на най-комерсиалния волейболен турнир - Световната лига. "Трикольорите" отстъпиха с 2:3 гейма (25:21, 18:25, 21:25, 25:15, 15:10) във Варна от коравия тим на Германия. Двубоят бе официален дебют за новия селекционер Радостин Стойчев. Залата в Националния дворец на спорта този път не бе пълна, като 2 950 зрители бяха по трибуните.
Първият гейм започна изключително равностойно, като резултатът се движеше точка за точка. Няколко грешки при посрещането в нашия отбор обаче позволиха на германците да поведат с 8:7 на първото техническо прекъсване. След него обаче "лъвовете" стабилизираха посрещането и сервиса си, а Теодор Тодоров с три отлични блокади отчая германците. Така успяхме да затворим гейма на 21 точки.
През втората част българите успяха бързо да дръпнат с 4:3, а след добра блокада на Андрей Жеков и мощен удар на Владо Николов по правата се оттеглихме на техническа почивка с преднина от 2 точки. След това обаче по стара традиция се отпуснахме и при втората пауза гостите вече водеха с 16:13 точки. Преднината на Германия продължи да расте, а селекционерът на България Радо Стойчев опита да промени нещата на игрището като пусна в игра Цветан Соколов и Методи Ананиев. И това не помогна и Германия спечели втората част с 25:18.
Загубата във втория гейм се отрази на нашите и в следващия. Момчетата на Радо Стойчев буквално не разбираха какво се случва на игрището. Поредица от герешки, липса на концентрация и стабилна игра на Бундестима, донесоха нов успех на гостите - 25:21.
Наставленията на висок тон Радо Стойчев на почивката явно дадоха своя резултат и в началото 4-ата част успяхме да дръпнем с 5:3. След това преднината ни продължи да расте, а ас на Виктор Йосифов изправи залата на крака. До края нашите момчета не срещнаха никаква съпротива и успяхме да затворим гейма категорично с 25:15.
В тайбрека нервите на германците се оказаха по-корави. Резултатът се движеше точка за точка, но постепенно гостите наложиха своята воля и поведоха с 11:8. Българите не успяха да стъпят на краката си и отстъпиха с 10:15, с което загубиха и двубоя. Вторият мач между двата отбора е утре от 18:00ч. отново във Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: