Фаулстарт за България в Световната волейболна лига

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:20 / 28.05.2011
543
България започна с фаулстарт участието си в тазгодишното издание на най-комерсиалния волейболен турнир - Световната лига. "Трикольорите" отстъпиха с 2:3 гейма (25:21, 18:25, 21:25, 25:15, 15:10) във Варна от коравия тим на Германия. Двубоят бе официален дебют за новия селекционер Радостин Стойчев. Залата в Националния дворец на спорта този път не бе пълна, като 2 950 зрители бяха по трибуните.
Първият гейм започна изключително равностойно, като резултатът се движеше точка за точка. Няколко грешки при посрещането в нашия отбор обаче позволиха на германците да поведат с 8:7 на първото техническо прекъсване. След него обаче "лъвовете" стабилизираха посрещането и сервиса си, а Теодор Тодоров с три отлични блокади отчая германците. Така успяхме да затворим гейма на 21 точки.
През втората част българите успяха бързо да дръпнат с 4:3, а след добра блокада на Андрей Жеков и мощен удар на Владо Николов по правата се оттеглихме на техническа почивка с преднина от 2 точки. След това обаче по стара традиция се отпуснахме и при втората пауза гостите вече водеха с 16:13 точки. Преднината на Германия продължи да расте, а селекционерът на България Радо Стойчев опита да промени нещата на игрището като пусна в игра Цветан Соколов и Методи Ананиев. И това не помогна и Германия спечели втората част с 25:18.
Загубата във втория гейм се отрази на нашите и в следващия. Момчетата на Радо Стойчев буквално не разбираха какво се случва на игрището. Поредица от герешки, липса на концентрация и стабилна игра на Бундестима, донесоха нов успех на гостите - 25:21.
Наставленията на висок тон Радо Стойчев на почивката явно дадоха своя резултат и в началото 4-ата част успяхме да дръпнем с 5:3. След това преднината ни продължи да расте, а ас на Виктор Йосифов изправи залата на крака. До края нашите момчета не срещнаха никаква съпротива и успяхме да затворим гейма категорично с 25:15.
В тайбрека нервите на германците се оказаха по-корави. Резултатът се движеше точка за точка, но постепенно гостите наложиха своята воля и поведоха с 11:8. Българите не успяха да стъпят на краката си и отстъпиха с 10:15, с което загубиха и двубоя. Вторият мач между двата отбора е утре от 18:00ч. отново във Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).