Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Увеличават наградния фонд на маратона Галата-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 01.06.2011Коментари (1)539
©
Наградният фонд на плувния маратон Галата-Варна бе увеличен от 10 000 на 15 000 лева. Това стана по време на вчерашното заседание на общинската комисия "Младежки дейности и спорт“. Съветниците се обединиха около идеята, че най-старото плувно състезание в България е отлична реклама за Варна и това увеличение е напълно заслужено.
Междувременно представителят на "Нашият град “ Вальо Милков предложи да се разгледа и коригира еднаквият стандарт за ползване на басейн "Приморски“ от клубовете. Той уточни, че в момента от 54 регистрирани клубове по плуване в България във Варна има 18. "Това е така, тъй като условията са достатъчно атрактивни и стимулират всякакви хора да си правят клубове, без да имат треньорски качества. Ползването на басейна е безплатно, имаш възможност да събираш такси от децата, а самото ти съществуване като клуб ти позволява да получаваш средства от общината според точките от твоите резултати. Според мен тази практика трябва да се промени, като моделът да бъде зависим от медалите или бройката на успешно развиващите се плувци. Ако трябва, тези, които нямат толкова успехи, да плащат за ползването на басейна“, заяви Милков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това че г-н Милков е завршил в САЩ е много хубаво , но това не значи , че в Блгария е достатчна тази подготовка поради факта , че тук сме на Балканите. Тук не за први път се убеждаваме ,че умението за работа с подрастващи не се придобива със завършването на ВУЗ. Така че дипломата не прави треньора. Лично аз сматам ,че в "Нашия град" има много можещи и знаещи хора но това трябва да ви задлжава да разсъждавате конструктивно и обективно а не да налагате това което е удобно на "Черно Море -Армеец". Толерирането на горепосочения клуб не помага на плувния спорт и по важното показва ,че и спорта не е толкова добра алтернатива а с това се уронва престижа на спорта като цяло. Това смачква доверието на децата от другите клубове, а без това доверие спорта просто губи битката.Точно дефицита на доверие поражда възможността за създаване на толкова много клубове. Относно "практиката" която визирате отново не сте обективен. Предлага се "моделът да бъде зависим от медалите или бройката на успешно развиващите се плувци" . Много добре ви е ясно че медалите не са критерии а "успешно развиващ се" е доста субективно понятие. Така че г-н Милков да бъде така добър да приложи наученото в САЩ и да предложи решение което да е приемливо за всички клубове. Също така е ясно ,че "медалист" се гради в отбор и е такъв благодарение на отбор. Точно на това в Америка държат изключително много. А за да се върви напред е добре да имаме няколко отбора които да се конкурират - не ни казвайте че всички трябва да са при Борко. Така ,че първо премахнете превилигированото отношение към спортното училище , разгледайте структурата на придобиване на точките, оценете медалистите и се водете най вече от потребностите им за развитие при оформянето на "модела" . Не забравяйте ,че спорта в това число и плуването имат социална функция и си спомнете ,че в САЩ на всеки басейн е имало възможност за ползване от граждани на коридори и то през целия ден. Гражданите на Варна плащат цената на поддръжката на басейна и затова е унизително да ги изтикват в ъгъла дори и когато има руски групи които си плащат. Обяснението че не достигат коридори говори за нежелание да се реагира на нарастващите нужди от ползване на базата. Променете времето за тренировка от 2 часа на час и половина и ще получите още 30 коридорчаса на ден . И последно г-н Милков да се дръжи така, че да усещаме, че е от движението "Нашия град".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: