Увеличават наградния фонд на маратона Галата-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:02 / 01.06.2011
539
Наградният фонд на плувния маратон Галата-Варна бе увеличен от 10 000 на 15 000 лева. Това стана по време на вчерашното заседание на общинската комисия "Младежки дейности и спорт“. Съветниците се обединиха около идеята, че най-старото плувно състезание в България е отлична реклама за Варна и това увеличение е напълно заслужено.
Междувременно представителят на "Нашият град “ Вальо Милков предложи да се разгледа и коригира еднаквият стандарт за ползване на басейн "Приморски“ от клубовете. Той уточни, че в момента от 54 регистрирани клубове по плуване в България във Варна има 18. "Това е така, тъй като условията са достатъчно атрактивни и стимулират всякакви хора да си правят клубове, без да имат треньорски качества. Ползването на басейна е безплатно, имаш възможност да събираш такси от децата, а самото ти съществуване като клуб ти позволява да получаваш средства от общината според точките от твоите резултати. Според мен тази практика трябва да се промени, като моделът да бъде зависим от медалите или бройката на успешно развиващите се плувци. Ако трябва, тези, които нямат толкова успехи, да плащат за ползването на басейна“, заяви Милков.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).