Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
КПС Варна с титла и купа във водната топка при жените
Автор: Екип Varna24.bg 20:44 / 06.06.2011Коментари (0)2348
©
Клубът по плувни спортове "Варна“ направи впечатляващ дубъл, след като за първи път в 23-годишната история на водната топка в България спечели титлата и купата при жените. Това стана на 3 и 4 юни на плувен комплекс "Приморски" в морската столица, където се проведе вторият кръг на държавното първенство, който едновременно се яваваше и турнир за Купа "България“. Участие взеха трите най-добри родни тима при дамите - "Славия“, "Арда“ (Кърджали) и домакините. Варненки смачкаха своите опонентки - с 10:4 "Славия“ и с 20:4 "Арда“, и заслужено триумфираха като №1.
Решителните голове в прекия двубой със софиянки отбелязоха Магдалена Палаузова и Ксения Сабо. В защита стълб на отбора беше Йорданка Павлова, а плеймейкърката Христина Първанова беше двигателят в атака. Изключително силни прояви на вратата имаше бившата унгарска националка Доротя Брезоваи. Треньор на варненки е Бисер Георгиев, на когото с ценни указания помагаше унгарският треньор Ласло Козак, който беше специално поканен на турнира от ръководството на варненския клуб. И двамата са бивши олимпийски състезатели.
Паралелно с турнира по водна топка се проведе и международна школа за подрастващи в този спорт, където лектори бяха Сабо, Брезоваи и Козак.
В състава на шампионките играха Доротя Брезоваи, Ксения Сабо, Гергана Динкова, Деница Пейчева, Магдалена Палаузова, Александра Малева, Йорданка Павлова, Христина Първанова, Венеция Павлова, Михаела Янкова, Виктория Минчева, Деница Тонева и Бистра Велкова, а треньори са Бисер Георгиев, Ласло Козак и Станчо Велков.
От клуба благодариха на кмета на район "Приморски“ Пламен Градинаров и на директора на ОП "Спортни имоти“ Петър Пасев и новоназначената управителка на плувния комплекс Румяна Йосифова. Купите си варненки побучиха от главния експерт в отдел "Спорт“ Георги Арнаудов и доайена на водната топка в града Вили Янев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: