КПС Варна с титла и купа във водната топка при жените

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:44 / 06.06.2011
2348
Клубът по плувни спортове "Варна“ направи впечатляващ дубъл, след като за първи път в 23-годишната история на водната топка в България спечели титлата и купата при жените. Това стана на 3 и 4 юни на плувен комплекс "Приморски" в морската столица, където се проведе вторият кръг на държавното първенство, който едновременно се яваваше и турнир за Купа "България“. Участие взеха трите най-добри родни тима при дамите - "Славия“, "Арда“ (Кърджали) и домакините. Варненки смачкаха своите опонентки - с 10:4 "Славия“ и с 20:4 "Арда“, и заслужено триумфираха като №1.
Решителните голове в прекия двубой със софиянки отбелязоха Магдалена Палаузова и Ксения Сабо. В защита стълб на отбора беше Йорданка Павлова, а плеймейкърката Христина Първанова беше двигателят в атака. Изключително силни прояви на вратата имаше бившата унгарска националка Доротя Брезоваи. Треньор на варненки е Бисер Георгиев, на когото с ценни указания помагаше унгарският треньор Ласло Козак, който беше специално поканен на турнира от ръководството на варненския клуб. И двамата са бивши олимпийски състезатели.
Паралелно с турнира по водна топка се проведе и международна школа за подрастващи в този спорт, където лектори бяха Сабо, Брезоваи и Козак.
В състава на шампионките играха Доротя Брезоваи, Ксения Сабо, Гергана Динкова, Деница Пейчева, Магдалена Палаузова, Александра Малева, Йорданка Павлова, Христина Първанова, Венеция Павлова, Михаела Янкова, Виктория Минчева, Деница Тонева и Бистра Велкова, а треньори са Бисер Георгиев, Ласло Козак и Станчо Велков.
От клуба благодариха на кмета на район "Приморски“ Пламен Градинаров и на директора на ОП "Спортни имоти“ Петър Пасев и новоназначената управителка на плувния комплекс Румяна Йосифова. Купите си варненки побучиха от главния експерт в отдел "Спорт“ Георги Арнаудов и доайена на водната топка в града Вили Янев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).