Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Провеждат първия Тай-бо Маратон във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 15.06.2011Коментари (0)302
На 18 юни /събота/ от 14:00 часа в Двореца на културата и спорта - Варна, зала "Младост" Б ще се проведе първият Тай-бо Маратон във Варна. Събитието е част от проект "Спортувай активно" на "ДСЖ - Зорница"-Варна, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция "Младежки дейности и спорт".

В Тай-бо маратона се очаква да се включат над 200 участници. Професионални инструктори от цялата страна ще демонстрират различни техники от този нетрадиционен спорт, добил изключителна популярност сред младите хора в последните години.

Проекта е иновативен и съчетава дейности свързани с обучение на доброволци, как да организират спортна проява-"Тай-бо маратон", както и обучение на доброволци за инструктори по този вид спорт, които за в бъдеще да сформират неформални групи от младежи и да го практикуват в общинските спортни комплекси.

Приоритетна ще бъде задачата да се сформира експертен екип от доброволци, който да реализира национална проява "Тай-бо маратон" през 2012 г. в град Варна.

Идеята за проектните дейности беше провокирана от проучване на интересите на младежите в областта на спорта. Оказа се, че традиционните спортове в последните години отстъпват място на нови нетрадиционни, но изключително популярни сред младите хора. Един от тези спортове е Тай-бо. Друг важен извод от проучване на нагласите на младите показа, че са недостатъчни възможностите те самите да бъдат обучавани как се организира спортно състезание или проява, както и възможности да спортуват активно извън професионалните клубове.

С провеждането на първия маратон по Тай- бо в града ще се допринесе за обогатяване на спортния календар и обществения имидж на града, като подкрепящ младежките иновативни доброволчески инициативи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: