Провеждат първия Тай-бо Маратон във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 15.06.2011
302
На 18 юни /събота/ от 14:00 часа в Двореца на културата и спорта - Варна, зала "Младост" Б ще се проведе първият Тай-бо Маратон във Варна. Събитието е част от проект "Спортувай активно" на "ДСЖ - Зорница"-Варна, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция "Младежки дейности и спорт".

В Тай-бо маратона се очаква да се включат над 200 участници. Професионални инструктори от цялата страна ще демонстрират различни техники от този нетрадиционен спорт, добил изключителна популярност сред младите хора в последните години.

Проекта е иновативен и съчетава дейности свързани с обучение на доброволци, как да организират спортна проява-"Тай-бо маратон", както и обучение на доброволци за инструктори по този вид спорт, които за в бъдеще да сформират неформални групи от младежи и да го практикуват в общинските спортни комплекси.

Приоритетна ще бъде задачата да се сформира експертен екип от доброволци, който да реализира национална проява "Тай-бо маратон" през 2012 г. в град Варна.

Идеята за проектните дейности беше провокирана от проучване на интересите на младежите в областта на спорта. Оказа се, че традиционните спортове в последните години отстъпват място на нови нетрадиционни, но изключително популярни сред младите хора. Един от тези спортове е Тай-бо. Друг важен извод от проучване на нагласите на младите показа, че са недостатъчни възможностите те самите да бъдат обучавани как се организира спортно състезание или проява, както и възможности да спортуват активно извън професионалните клубове.

С провеждането на първия маратон по Тай- бо в града ще се допринесе за обогатяване на спортния календар и обществения имидж на града, като подкрепящ младежките иновативни доброволчески инициативи.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).