Херо: На Тича да са спокойни - с Жоро Илиев и Божилов ще са фактор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 17.06.2011
1012
Георги Божилов ми беше като син в "Черноморец“ и ако бях останал треньор на клуба, никога нямаше да го пусна в друг отбор. Това заяви за "Народно дело“ Димитър Димитров-Херо. Както е известно, той има заслуга за развитието на Божилов, който се оказа ненужен в ЦСКА. "Аз наложих Жоро и Владо Стоянов. Жоро го използвах като централен нападател и втори централен нападател. Той има футболен интелект и невероятни качества. Като млад футболист играеше редовно и затова подхвърляха, че ми е син, но аз го чувствах точно такъв. След като заминах, са го трансферирали, за да освободят място за чужденци. Ако бях останал обаче, никога нямаше да има такъв трансфер“, каза за Херо. Последният не е изненадан, че с екипа на "Черно море“ Божилов тръгна нагоре, и предрече още по-силни негови изяви през новия сезон. "Логично Жоро е попаднал и в полезрението на националния селекционер. Ако е здрав, го очаква великолепно бъдеще. Добре е за "Черно море“, че има и Георги Илиев. Един от най-интелигентните халфове в "А“ група, да не кажа най-интелигентния. Работил съм с него и всеки треньор иска да има такъв футболист. На "Тича“ могат да са спокойни, тъй като с двамата Жоровци в състава ще продължават да са фактор в "А“ група“, допълни Димитров.
В понеделник специалистът събира "Черноморец“ за първа тренировка от лятната подготовка. Херо намекна, че не трябва да се очакват чудеса от бургаския тим. "Почваме от нулата, след като махнахме всички чужденци. Сред по-опитните играчи са Траян Дянков и Георги Андонов, които са минали през "Спартак“ и "Черно море“. Ще разчитам край тях да израстват младите, но ни предстои много работа“, завърши Херо.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).