Светкавица е новият член на "А" група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:28 / 17.06.2011
985
Светкавица спечели правото да играе в "А" група за първи път в своята 89-годишна история, след като победи Етър с 3:1 в бараж, игран на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. В другия бараж на 26 юни във Враца Видима-Раковски и Спортист (Своге) ще определят последния 16-и участник в елита през следващия сезон.
Футболистите на Светкавица надиграха "виолетовите" и заслужено се поздравиха с успех. Началото обаче беше за Етър, който излезе напред в резултата още в 5-ата минута. Тогава Симеон Баев центрира към голмайстора Тихомир Кънев и той взриви сектора с агитката от Велико Търново.
Играчите от Търговище набързо преодоляха шока и упражниха натиск. Така се стигна до 24-ата минута, когато нападателят Николай Вълев-Гонзо навърза няколко футболисти на съперника и подаде към Даниел Генов, който на празна врата изравни. След това съставът на треньора Пламен Донев продължи да доминира и пред вратата на "болярите" стана страшно, но стражът Венцислав Димитров отрази всичко опасно.
Той все пак се оказа безпомощен три минути след почивката, когато голмайсторът Генов центрира към Румен Стоянов и той опъна мрежата на Етър за 2:1.
Едва след това отборът от Западната "Б" група успя да изравни играта и да упражни натиск. В последните минути "болярите" имаха своите шансове, но не ги реализираха. Унесени в атака, в продължението на редовното време "виолетовите" изпуснаха Славчо Шоколаров, който излезе сам срещу Димитров и фиксира крайното 3:1.
Светкавица стигна до баража като четвърти в крайното класиране на Източната "Б" група и то само на 7 точки от изпадащите. Първият Лудогорец влезе директно в "А" група, вторият Черноморец (Поморие) също спечели един бараж, но не взе лиценз за елита, а третият Спартак (Пловдив) се отказа от участие в плейофа.

СВЕТКАВИЦА - ЕТЪР 3:1
0:1 Кънев (5)
1:1 Генов (24)
2:1 Стоянов (48)
3:1 Шоколаров (90)

СВЕТКАВИЦА: Георгиев, Вълев, Стоянов, Дамянов, Петев, Генов, Недев (81-Александров), Венков, Н. Николов (89-Лачов), Шоколаров, К. Николов
Треньор: Пламен Донев

ЕТЪР: Димитров, Гайдаров, Костадинов, Ванков, Иванов, Трифонов (68-Генов), Лапантов, Баев (75-Кямил), Харлов (54-Джаейоба), Петров, Кънев
Треньор: Велин Кефалов

Жълти картони: Петев, Стоянов, Венков (Светкавица); Иванов, Трифонов, Баев, Димитров (Етър)
Рефер: Александър Костадинов
Стадион: "Хаджи Димитър", Сливен

Със съдействието на football24.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).