Волейнационалите загубиха третия си петсетов трилър с Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:40 / 18.06.2011
439
Малшанс провали националния ни отбор по волейбол срещу Германия - 2:3 (18:25, 21:25, 25:18, 25:18, 13:15) в първия мач между двата състава в Бремен от група "В" за Световната лига. След като двата тима си размениха по два гейма победителят трябваше да бъде решен чрез тайбрек, в който късметът беше повече на страната на домакините. За наше огромно съжаление Радо Стойчев получи поредния удар, а именно контузията на Валентин Братоев в левия глезен.
Невероятен мач за "трикольорите" обаче записа Цветан Соколов, който приключи срещата с 33 точки, 29 от които при атака. За немците най-резултатен бе Йохен Шьопс с 20 т.
Двубоят започна със сервис за домакините и точка за нашите след атака на Валентин Братоев. Капитанът на Германия Роберт Кром влезе в кратка серия и поведе отбора си до 4:2. След това обаче сбърка от начален удар и успяхме да намали разликата до една точка. Съперникът не се разколеба, а дръпна с три точки разлика. Първото техническо прекъсване прозвуча при 8:5 в полза на немците след мрежа на Матей Казийски от сервис.

След подновяването германците бяха по-агресивни в атака и успяха да дръпнат с шест точки не и без наша помощ. Именно при 13:7 Радо Стойчев поиска прекъсване, веднага след което върнахме две поредни точки. Проблясъци в представянето ни имаше, а втората техническа пауза дойде при 16:12 за домакините. Успешното представяне на домакините продължи и след това. А при 18:13 Вальо Братоев получи контузия на левия глезен при приземяване след блок. Да се надяваме, че травмата му не е сериозна. Мястото му на полето зае Тодор Алексиев.

След доста лоша игра на блокада и разпиляни посрещания за "трикольорите" Германия затвори първата част при 25:18. Положителното от този първи гейм е, че записахме 13 точки от атака срещу 12 на противника.

Втората част започна добре за България, след като успяхме да поведем с 4:2. Германците обаче записаха шест поредни точки, което им позволи да се оттеглят при 8:4 за първо техническо прекъсване. След подновяването тежките сервиси на Йохен Шьопс продължиха. Атака през центъра на Теодор Тодоров обаче прекъсна серията му и намалихме до 5:9. Представянето ни се подобри, но отново второто техническо прекъсване прозвуча в полза на съперника - при 16:13.

В защитата не се представяхме добре след прекъсването. Въпреки това разликата от 3-4 точки се задържаше. При 20:16 Радо Стойков поиска прекъсване, за да обясни на своите "лъвове" къде бъркат. Веднага след това Цветан Соколов закова 10-ата си точка от началото на мача. Германците обаче я върнаха. След това успяхме да направим две поредни точки благодарение на Соколов, с което резултатът стана 20:22. "Тънката" разлика се запази, а немците затвориха втората част при 25:21.

В третата част германците се бяха мобилизирали максимално. И ние от своя страна имахме своите добри моменти, но решителни. С бомбен сервис на Цветан Соколов съумяхме да изравним резултата до 7:7. След това грешка от началния удар позволи на Бундестима да се оттегли с точка преднина за първото техническо прекъсване.

Подновяването започна с увеличаване преднината на домакините. Страхотната игра на Цецо Соколов обаче доведе резултата до ново равенство 11:11, след което от блок-аут успяхме да поведем с точка повече. Селекционерът на Германия поиска прекъсване, разбира се с цел да попречи на серията на Андрей Жеков. Той обаче записа ас и поведохме с 13:11, а след това и с 14:11 след добра игра на Теодор Тодоров на мрежата. А второто техническо прекъсване прозвуча при 16:12 в полза на българските "лъвове".

След паузата заковахме нова точка, но позволихме на съперника да скъси изоставането си на три точки. След това закъснение на Йосифов на мрежата помогна на германците да намалят, но Матей Казийски се справи с двойната блокада на противника за 19:16. Работата ни в защита се подобри значително и натрупахме разлика от пет точки за 21:16. В крайна сметка затворихме третата част при 25:18 и се върнахме в мача. Изглежда, че двубоят тепърва започваше за нас.

Четвъртата и решителна част стартира равностойно, а при 8:7 за България прозвуча първо техническо прекъсване. След паузата нашите се разиграха и при 12:8 селекционерът на германците поиска тайум-аут. След това при 13:9 и Радо Стойчев пожела прекъсване. Все пак второто техническо прекъсване дойде в наша полза при 16:11. След подновяването отчаяните опити на домакините да се върнат в гейма не видяха успех.

До края на частта разликата се увеличаваше сериозно, а германците поискаха тауйм-аут при 13:20. Превъзходството ни до края беше смазващо и в крайна сметка затворихме гейма при 25:18. А това означаваше тайбрек, след като губехме с 0:2 части. Радост за повече от 500-те български фенове в залата, които не спираха да подкрепят нашите момчета.

В петия гейм беше доста напечено. Резултатът вървеше точка за точка, а германците получиха на два пъти помощ от главния съдия. Великолепното представяне на Цецо Соколов обаче продължаваше. Техническото прекъсване дойде при 8:7 за "лъвовете" след блок-аут при поредната бомбастична атака на Соколов. А за него това беше точка номер 31 в мача.
Веднага след това обаче Виктор Йосифов рискува и от сервис изпрати топката в аут. Ново равенство. Стойервалд пък стъпи с двата крака в нашето поле, което означаваше 9:8 за нас. Последваха 30 секунди прекъсване за домакините, които им се отразиха положително и записаха две поредни точки - 10:9. Веднага след това великолепният Соколов възстанови статуквото. След атака в аут на Теодор Тодоров съперникът дръпна с 12:10, но успяхме да намалим разликата до една точка. Късметът в този тайбрек обаче ни избяга и в крайна сметка домакините затвориха последния гейм при 15:13 след сервис-мрежа на Цецо Соколов.
Утре, отново от 18.00 часа в Бремен, е вторият мач между двата отбора.


Източник: Topsport.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).