Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Спортпалас чака 200 спортисти за подготовка
Автор: Екип Varna24.bg 14:06 / 20.06.2011Коментари (0)1182
©
След няколко години разпадане и тънене в мръсотия една от най-хубавите бази в България – Спортпалас, относно е приведена в лъскав вид. Държавата вложи 10 400 000 лева в ремонта на комплекса, намиращ се край Варна, и вчера строителната фирма, която работи здраво над него в последните няколко месеца, връчи символичния ключ на премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков. В момента Спортпалас може да приеме 200 състезатели. Точно с толкова легла разполага хотелската част към комплекса. Девет от стаите са изцяло оборудвани за хора с увреждания. Футболният терен е с изкуствена настилка, а размерите му са 105 на 68 метра. Новост е осветлението на стадиона, а в скоро време ще бъдат монтирани подвижни трибуни за 1500 души. Лекоатлетическата писта е с три коридора, а дължината й бе увеличена от 333 на 400
©
метра. Спортният комплекс край Варна разполага също и с четири тенис корта, каквито има само на четири места в Европа. Настилката е от гранули, изпечени на 3700 градуса. Напълно ремонтиран и обновен е и покритият 25-метров басейн, който е с трибуни за 231 души. Водата в него ще бъде затопляна посредством 40 слънчеви колектора. Спортпалас разполага още с един открит басейн, както и с три зали, които предстои да бъдат дооборудвани и приведени в експлоатация.

 

Министърът на спорта Свилен Нейков призна, че през годините е имало много злоупотреби, свързани с комплекса.Управител на комплекса край Варна ще бъде Георги Георгиев. Той разкри, че вече има и много заявки от чуждестранни отбори. Комплексът ще бъде пуснат официално в експлоатация в средата на август, когато ще бъдат оборудвани всички съоръжения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: