Спортпалас чака 200 спортисти за подготовка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 20.06.2011
1182
След няколко години разпадане и тънене в мръсотия една от най-хубавите бази в България – Спортпалас, относно е приведена в лъскав вид. Държавата вложи 10 400 000 лева в ремонта на комплекса, намиращ се край Варна, и вчера строителната фирма, която работи здраво над него в последните няколко месеца, връчи символичния ключ на премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков. В момента Спортпалас може да приеме 200 състезатели. Точно с толкова легла разполага хотелската част към комплекса. Девет от стаите са изцяло оборудвани за хора с увреждания. Футболният терен е с изкуствена настилка, а размерите му са 105 на 68 метра. Новост е осветлението на стадиона, а в скоро време ще бъдат монтирани подвижни трибуни за 1500 души. Лекоатлетическата писта е с три коридора, а дължината й бе увеличена от 333 на 400 метра. Спортният комплекс край Варна разполага също и с четири тенис корта, каквито има само на четири места в Европа. Настилката е от гранули, изпечени на 3700 градуса. Напълно ремонтиран и обновен е и покритият 25-метров басейн, който е с трибуни за 231 души. Водата в него ще бъде затопляна посредством 40 слънчеви колектора. Спортпалас разполага още с един открит басейн, както и с три зали, които предстои да бъдат дооборудвани и приведени в експлоатация.

 

Министърът на спорта Свилен Нейков призна, че през годините е имало много злоупотреби, свързани с комплекса.Управител на комплекса край Варна ще бъде Георги Георгиев. Той разкри, че вече има и много заявки от чуждестранни отбори. Комплексът ще бъде пуснат официално в експлоатация в средата на август, когато ще бъдат оборудвани всички съоръжения.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).