Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ангел Стойков спира с футбола на 34 години
Автор: Екип Varna24.bg 21:11 / 30.06.2011Коментари (0)1038
© Ole-bg.com
Малко преди да навърши 34 години, бившиятфутболист на Спартак Варна Ангел Стойков обяви, че преустановява футболната си кариера и занапред ще се концентрира само върху работата си като треньор. "Спирам с футбола и окачвам обувките на пирона завинаги. Знаех, че рано или късно това ще стане, и смятам, че вземам правилно решение“, каза за "Народно дело“ Ангел. В момента той има лиценз "В“, който му позволява да е помощник във втория ешелон. Скоро ще запише "А“, до 3-4 години се надява да вземе и Про. "За мен е чест, че правя първите си стъпки в треньорската професия при ерудиран специалист като Димитър Стойчев. Като футболист пък съм работил с една дузина известни треньори и от всеки съм взел по нещо, което ще ми е полезно за в бъдеще“, завърши Стойков.


"Спартак 1918“ е сред фаворитите за топ 2

Ангел Стойков определи отбора като един от трите фаворита за първите две места в Източна "Б“ група през новия сезон. "Мисля, че "Спартак 1918“, "Ботев“ (Пд) и "Сливен“ стартират като главни претенденти за първото и второто място. Не изключвам обаче в битката за се намесят и други отбори, но това ще се разбере след първите 6-7 кръга“, заяви за "Народно дело“ Стойков, който е помощник-треньор на "Нефтохимик 1986“. Както е известно, треньор на бургазлии е Димитър Стойчев, който водеше "Спартак“ през есента на 2002 година. Стойков призна, че в момента се пазарят с нови попълнения, а тимът ще започне подготовка на 1 юли. "Играл съм в тази "Б“ група и затова прогнозирам, че предстоящият сезон ще е най-силният тук. Очаквам оспорвани и интригуващи мачове. На най-силните ще им бъде адски трудно на чужд терен, тъй като много отбори разчитат на домакинствата си, за да оцелеят“, допълни Ангел.


Гонзо и Петков били трансферни находки
Като трансферни находки за "Спартак 1918“ определи нападателите Георги Станчев- Гонзо и Иван Петков помощник-треньорът на "Нефтохимик 1986“ Ангел Стойков. Последният е запознат с качествата на двамата, тъй като е бил съотборник с тях в "Калиакра“. "Те не само са сред най-силните играчи в Източна "Б“ група, но могат да играят успешно и в повечето отбори от “А“ група. Ако варненци не ги бяха привлекли, щяхме да ги вземем ние“, каза Ангел. Той е възхитен от лекотата и финеса, с който пипа топката Гонзо, а за Иван Петков смята, че е сред най-добрите с глава в България. "За мен продължава да бъде загадка как футболист с такъв интелект и качества като Гонзо още не е заиграл в роден гранд. От друга страна обаче, той се връща в родния си клуб мъдър и зрял и това е предпоставка, че може да очаквате най-доброто от него“, допълни Стойков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: