Ангел Стойков спира с футбола на 34 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:11 / 30.06.2011
1038
Малко преди да навърши 34 години, бившиятфутболист на Спартак Варна Ангел Стойков обяви, че преустановява футболната си кариера и занапред ще се концентрира само върху работата си като треньор. "Спирам с футбола и окачвам обувките на пирона завинаги. Знаех, че рано или късно това ще стане, и смятам, че вземам правилно решение“, каза за "Народно дело“ Ангел. В момента той има лиценз "В“, който му позволява да е помощник във втория ешелон. Скоро ще запише "А“, до 3-4 години се надява да вземе и Про. "За мен е чест, че правя първите си стъпки в треньорската професия при ерудиран специалист като Димитър Стойчев. Като футболист пък съм работил с една дузина известни треньори и от всеки съм взел по нещо, което ще ми е полезно за в бъдеще“, завърши Стойков.


"Спартак 1918“ е сред фаворитите за топ 2

Ангел Стойков определи отбора като един от трите фаворита за първите две места в Източна "Б“ група през новия сезон. "Мисля, че "Спартак 1918“, "Ботев“ (Пд) и "Сливен“ стартират като главни претенденти за първото и второто място. Не изключвам обаче в битката за се намесят и други отбори, но това ще се разбере след първите 6-7 кръга“, заяви за "Народно дело“ Стойков, който е помощник-треньор на "Нефтохимик 1986“. Както е известно, треньор на бургазлии е Димитър Стойчев, който водеше "Спартак“ през есента на 2002 година. Стойков призна, че в момента се пазарят с нови попълнения, а тимът ще започне подготовка на 1 юли. "Играл съм в тази "Б“ група и затова прогнозирам, че предстоящият сезон ще е най-силният тук. Очаквам оспорвани и интригуващи мачове. На най-силните ще им бъде адски трудно на чужд терен, тъй като много отбори разчитат на домакинствата си, за да оцелеят“, допълни Ангел.


Гонзо и Петков били трансферни находки
Като трансферни находки за "Спартак 1918“ определи нападателите Георги Станчев- Гонзо и Иван Петков помощник-треньорът на "Нефтохимик 1986“ Ангел Стойков. Последният е запознат с качествата на двамата, тъй като е бил съотборник с тях в "Калиакра“. "Те не само са сред най-силните играчи в Източна "Б“ група, но могат да играят успешно и в повечето отбори от “А“ група. Ако варненци не ги бяха привлекли, щяхме да ги вземем ние“, каза Ангел. Той е възхитен от лекотата и финеса, с който пипа топката Гонзо, а за Иван Петков смята, че е сред най-добрите с глава в България. "За мен продължава да бъде загадка как футболист с такъв интелект и качества като Гонзо още не е заиграл в роден гранд. От друга страна обаче, той се връща в родния си клуб мъдър и зрял и това е предпоставка, че може да очаквате най-доброто от него“, допълни Стойков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).