Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Спартак 1918" си върна Янаки Смирнов
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 07.07.2011Коментари (0)1288
© Gong.bg
Нападателят Янаки Смирнов се завърна в "Спартак 1918“ като преотстъпен вчера следобед. Той бе доведен в Трявна от мениджъра на "Литекс“ Стойчо Стоилов. 19-годишният Смирнов стана голмайстор на елитна група за юноши старша възраст до 19 години през миналия сезон и подписа първи професионален договор с ловчанлии за три години. В момента за варненеца няма място в представителния тим на шампионите и затова те го дадоха под наем на родния му клуб.
Както е известно, Смирнов започна с футбола в децата на "Спартак“. През 2004-а бе одобрен на камп във Варна от Христо Стоичков и отиде за 8 месеца в Испания, където тренира в школа към "Барселона“. След като се завърна, премина във футболната академия на "Литекс“.

Трендафилов: Знае, че няма да играе редовно
Наставникът на "Спартак 1918“ Димитър Трендафилов е предупредил Смирнов, че е възможно да не играе редовно в отбора наесен. Въпреки това по настояване на мениджъра на "Литекс“ Стойчо Стоилов талантът е решил да се развива в родния си клуб. Както е известно, в атака спартаковци разполагат oщe с Иван Александров, Георги Станчев и Денислав Андреев.
Междувременно вчера следобед Трендафилов даде почивка на футболистите, тъй като са уморени от тежките тренировки, а и с оглед на съботната контрола със "Спартак“ (Плевен). Вчерашното занимание предобед премина под проливен дъжд, но няколко часа по-късно времето отново бе слънчево.

Димитър Митов: Момчето има голов нюх
Един от първите треньори на Янаки Смирнов - Димитър Митов, се изказа ласкаво за таланта. "Подготвяше се под мое ръководство в детския тим на "Спартак“. Почна заедно със Станислав Желязков и Георги Димитров. Янаки имаше голов нюх, други качества и характер за футбол и се радвам, че се развива в правилната посока. Не съм изненадан, че е станал голмайстор на юношеската група, дано бележи редовно и при мъжете“, каза за "Народно дело“ Митов. Последният призна, че Смирнов му се обажда редовно, а когато е във Варна, се виждат и разговарят за футбол.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: