"Спартак 1918" си върна Янаки Смирнов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 07.07.2011
1288
Нападателят Янаки Смирнов се завърна в "Спартак 1918“ като преотстъпен вчера следобед. Той бе доведен в Трявна от мениджъра на "Литекс“ Стойчо Стоилов. 19-годишният Смирнов стана голмайстор на елитна група за юноши старша възраст до 19 години през миналия сезон и подписа първи професионален договор с ловчанлии за три години. В момента за варненеца няма място в представителния тим на шампионите и затова те го дадоха под наем на родния му клуб.
Както е известно, Смирнов започна с футбола в децата на "Спартак“. През 2004-а бе одобрен на камп във Варна от Христо Стоичков и отиде за 8 месеца в Испания, където тренира в школа към "Барселона“. След като се завърна, премина във футболната академия на "Литекс“.

Трендафилов: Знае, че няма да играе редовно
Наставникът на "Спартак 1918“ Димитър Трендафилов е предупредил Смирнов, че е възможно да не играе редовно в отбора наесен. Въпреки това по настояване на мениджъра на "Литекс“ Стойчо Стоилов талантът е решил да се развива в родния си клуб. Както е известно, в атака спартаковци разполагат oщe с Иван Александров, Георги Станчев и Денислав Андреев.
Междувременно вчера следобед Трендафилов даде почивка на футболистите, тъй като са уморени от тежките тренировки, а и с оглед на съботната контрола със "Спартак“ (Плевен). Вчерашното занимание предобед премина под проливен дъжд, но няколко часа по-късно времето отново бе слънчево.

Димитър Митов: Момчето има голов нюх
Един от първите треньори на Янаки Смирнов - Димитър Митов, се изказа ласкаво за таланта. "Подготвяше се под мое ръководство в детския тим на "Спартак“. Почна заедно със Станислав Желязков и Георги Димитров. Янаки имаше голов нюх, други качества и характер за футбол и се радвам, че се развива в правилната посока. Не съм изненадан, че е станал голмайстор на юношеската група, дано бележи редовно и при мъжете“, каза за "Народно дело“ Митов. Последният призна, че Смирнов му се обажда редовно, а когато е във Варна, се виждат и разговарят за футбол.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).