Ипотекираните имоти от Спортен комплекс Спартак не били общински

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:48 / 17.07.2011
1236
Изпълнителният директор на "Спортен комплекс Спартак" Христо Фурчев, който е шеф на "Инжстройинженеринг" даде днес пресконференция по повод скандала с ипотекираните имоти на дружеството "Спортен комплекс Спартак". "Имотите, с които община Варна участва в дружеството "Спортен комплекс Спартак" на практика не са общински. Общинският съвет няма никакво отношение към ипотекирането на имоти на дружеството, защото то не е общинска фирма. Кредитната линия, за чието обезпечаване са послужили "бившите" общински имоти не е за 6, а за 8 милиона лева. В основата на сделката е решение на Съвета на директорите, което е достъчно по закон. Общината дори ще спечели от тях. Ако капиталът на "Спортен комплекс Спартак" расте, то расте и стойността на общинския дял, който е 34 %", заяви Фурчев.
Фурчев каза още, че Спортен комплекс "Спартак" може да печели по 250 хил. лв. на месец или 3 млн. лв. годишно. С част от тези пари ще се издържа варненския футболен клуб. "Във Варна липсва предлагането на спортни услуги. Спортният комплекс създава предпоставки за развитие на спорта. Бизнесът и спортът са взаимно свързани. В ход е инвестиционна програма на стойност над 4,11 млн. лв. без ДДС, която трябва да продължи до 2013-а г. Програмата ще бъде изпълнена. В момента имаме много слаби забавяния заради бизнес ситуацията в България. Ще създадем необходимите предпоставки за функционирането на спортния комплекс и футболния клуб. Досега през годините никой не е инвестирал и стотинка тук. Само са отдавани площи под наем и са прибирани пари",каза той.
Фурчев поясни, че в рамките на спортния комплекс продължават мащабните строителни дейности на "Спартак" и "Локомотив". Подновената тренировъчна база "Локомотив" ще бъде открита през октомври. Тя ще бъде оборудвана с нови терени, осветление и седалки за над 1000 зрители. Комплексът има 3 големи футболни терена, единият е наново затревен, вторият ще бъде готов до есента, а третият ще бъде започнат октомври. На него ще се развива още лека атлетика и противопожарни спортове. Работи се и по стадион "Спартак". В момента тече ремонт на съблекалните, а съвсем скоро ще има подробна информация за мащабна реконструкция на съоръжението. До 2 години стадионът ще изглежда по съвсем нов начин.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).