Прокуратурата няма да проверява СК Спартак АД. Феновете протестират в понеделник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:10 / 20.07.2011
940
Варненска окръжна прокуратура не е намерила достатъчно основания в медийните публикации, за да се самосезира по случая с ипотекираните имоти на "Спортен комплекс "Спартак"". Това заяви за PETEL.BG говорителят на институцията Радослав Лазаров. Той добави, че от тук нататък случаят е в ръцете на компетентните държавни органи, без да уточнява кои са те. Ако при тяхна проверка обаче се установи, че все пак има нарушения с ипотекирането на имотите те могат да се обърнат към прокуратурата, за да се установи има ли престъпление.

Междувременно председателят на варненския Общински съвет Николай Апостолов направи специална проверка дали в случая има нарушения на процедурата. Той установи, че от юридическа гледна точка всичко е изрядно. При апортирането на общинските имоти в "Спортен комплекс "Спартак" на практика правото да се разпорежда с тях е придобило управлението на дружеството. Затова не е необходимо изричното съгласие на Общинския съвет", обясни Апостолов. Все пак той очаква въпросът да се повдигне като питане към кмета на следващата сесия, но по чисто политически причини. 

Напрежението сред феновете на "Спартак" продължава да расте. Всяка вечер те се събират на протести срещи против действията на ръководството на спортния компекс. Очаква се недоволството им да ескалира в понеделник, когато ще се организира голям протест  от 17 часа пред община Варна. Те вече разлепиха плакати из цяла Варна против случващото се в клуба.

Източник: Petel.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).