Страхотно ръгби шоу в бенефиса на златното поколение на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:57 / 24.07.2011
3812

Варна изпрати шампионското си поколение ръгбисти от 1990-а година с бенефисен мач на игрище "Локомотив". Феновете за последен път аплодираха на терена 19 златни момчета. Сред тях Пламен Киров, Никола Славов-Чайката, Румен Пишманов, Ганчо Ганчев, Румен Стефанов, Кирил Марчинков и др. Съперници им бяха националите, които през 1988-а година записаха най-доброто ни класиране в историята – второ място в европейска дивизия "Б" под ръководството на доайена на варненското ръгби Иван Иванов. В тази дивизия играха отбори като Португалия, Германия, Холандия и Испания, които в момента те са на светлинни години от нас като развитие.
Публиката изригна при есета на Чайката и Николай Христов-Шикито и успешен допълнителен удар на Пламен Киров. Тя награди също с бурни овации всички състезатели, които изиграха три кратки полувремена с жар и страст, а по едно време не искаха двубоят да завърши. В крайна сметка бившите национали, сред които блестяха Людмил Станков-Люси, Димитър Димитров, Станимир Стоилов и Антонио Любенов, спечелиха с 21:17. Сред присъстващите бяха и легендите на този спорт в града Стоян Ненов и Йордан Йорданов.
Преди мача с едноминутно мълчение бе почетена паметта на легендата Румен Златков и Валентин Пасев, а Пламен Киров награди с фланелки техните синове, на чийто гръб бяха имената на техните бащи. Иван Иванов пък призна, че кметът Кирйл Йорданов му е обещал стадион за ръгби. "Този път се закле, че съоръжението ще е факт и няма да останем на първа копка, както преди години", уточни Иванов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).