Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
МФК Варна стартира в Шампионската лига
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 10.08.2011Коментари (0)532
©
Отборът по футзал МФК Варна започва участието си в Европа. В края на седмицата  в морската столица стартира турнирът от група "Д" на предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА по футзал. Срещите ще се играят в зала “Владислав". Цени на билети от 1,50 лв. и 2.00 . За деца до 17 г. входът е безплатен. Първият мач на варненци е на 13 август от 20.00 ч. срещу Вегакамератене /Нор/. На следващият ден отборът ни играе срещу Фьоинир /Исл/, също от 20.00 ч. Последният ден на турнира е 16 август, като от 19.00 ч. МФК Варна ще играе с БГА Футзал /Дан/.
 
Днес по този повод имаше пресконференция, на която присъстваха Венко Иванов /треньор на отбора/, Александър Неделчев-главен организатор, Борис Трендафилов и Бойчо Марев, които водиха тренировките на тима, но са и състезатели.

Те заявиха, че няма информация за отборите съперници. Борис Трендафилов и Бойчо Марев са отговаряли за подготовката на отбора. Варненци изиграха и три качествени контроли. “За първи път работихме по специално изработена програма за футзал. До този момент сме ползвали само кондиционни треньори, но сега бе различно. Това е специална подготовка за футзал. Променили сме нещата в атака и защита. Хърватски специалист ни подготви програмата. Мичо Мартич лично наблюдаваше начина, по който се готвим. Фабрицио Бомбели идва във Варна няколко пъти. Той е един от най-добрите специалисти за работа с вратари по футзал. Радо Станев също по собствено желание работи с нашите вратари и им показа доста неща", каза Борис Трендафилов.

“Нямаме информация за другите отбори. Това, което знаем, е, че са съставени от футболисти, които играят нормален футбол на голям терен. Това обаче не ни разконцентрира. Напротив, ще се хвърляме на 100% във всеки мач", каза Бойчо Марев.
Организаторите на турнира обявиха официално, че нямат никаква подкрепа от Община Варна и БФС. “Това е безобразие. Домакини сме на голям международен форум, а от Варна нямаме никаква подкрепа. Не го разбирам. От БФС също не ни помогнаха с нищо. Нямаме спонсор. Всичко правим със собствени сили. Само екипите ни струват 5000 лв. Другите разходи не искам да ги коментирам", каза Александър Неделчев.
Борислав Михайлов ще бъде гост на турнира във Варна заедно с един от шефовете на Комисия по футзал към УЕФА.
Варненци са водачи в тази квалификационна група. Само победителят се класира за втората фаза на турнира, която е в Полша. От този основен турнир в Полша два отбора отиват в елитния кръг. Там играят 4 отбора по жребий за определяне на победителя. Миналата година турнирът бе спечелен от тима на Монтесилвано.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: