Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Левски три пъти на колене пред Черно море за кyпата
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 11.08.2011Коментари (0)1277
© Ole-bg.com
През последните близо 33 години "Черно море“ няма победа над "Левски“ в "А“ група, но не така стоят нещата в турнирите. В тях "моряците“ три пъти елиминират своя съперник – по един път след дузпи, продължения и в редовното време.
През пролетта на 1985-а двата отбора играят на "Юрий Гагарин“ в свиреп студ за купата на Съветската армия. Теренът е заледен и логично липсват футболни изпълнения. "Ние и те заложихме на сигурността и изкачвахме другият да сбърка. Не стана и резултатът 0:0 се запази. В продълженията не се случи нищо интересно. При дузпите гостите пропуснаха веднъж, а решаващата дузпа за нас я вкара Тинко Въжаров и ги бихме със 7:6“, спомни си за "Народно дело“ Милен Бакърджиев.
През март 2006-а "моряците“ изхвърлят "сините“ с 3:2 след продължения за купата на България. Над 8000 зрители идват в работния ден на "Тича“, а мачът е едва втори за новия наставник на домакините Ясен Петров. Неговите подопечни започват силно и след голове на Мартин Христов и Петър Костадинов се оттеглят на почивка при 2:0. През второто полувреме Гонзо и Емил Ангелов изравняват, а в 83-тата мин Станислав Ангелов получава контузия в главата и оставя своите с 10 души, тъй като Мъри Стоилов вече е направил три смени. В края на първото продължение Веско Вачев вкарва с глава на бившия си тим и поставя точка на спора. Впоследствие "моряците“ бият "Вихрен“ и "Шумен“ и стигат до финал, където губят с 1:3 от ЦСКА в София.
На 13 декември 2009-а "Черно море“ за първи елиминира "Левски“ в редовните 90 мин, побеждавайки го с 4:1 на "Тича“ за купата на страната. В 13-ата мин е изгонен Юсуф Рабех за жесток фаул срещу Герасим Заков. 16 мин по-късно "моряците“ повеждат с гол на Георги Илиев, но малко след това Живко Миланов изравнява. В 40-ата мин "сините“ остават с 9 души, тъй като загряващият зад вратата Христо Йовов влиза на терена, за да оспорва незачетен гол на своите. В последните секунди на първото полувреме Даниел Георгиев извежда варненци напред – 2:1. След почивката Жоро Илиев и Танко Дяков довършват съперника. На 1/4-финала обаче "Черно море“ губи с дузпи в Каварна и пропуска златен шанс да вдигне за първи път трофея, тъй като на 1/2-финала остават възможни за преодоляване съперници - "Берое“, "Чавдар“ (Етрополе) и "Черноморец-Поморие“.

Източник: Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: