Левски три пъти на колене пред Черно море за кyпата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:32 / 11.08.2011
1277
През последните близо 33 години "Черно море“ няма победа над "Левски“ в "А“ група, но не така стоят нещата в турнирите. В тях "моряците“ три пъти елиминират своя съперник – по един път след дузпи, продължения и в редовното време.
През пролетта на 1985-а двата отбора играят на "Юрий Гагарин“ в свиреп студ за купата на Съветската армия. Теренът е заледен и логично липсват футболни изпълнения. "Ние и те заложихме на сигурността и изкачвахме другият да сбърка. Не стана и резултатът 0:0 се запази. В продълженията не се случи нищо интересно. При дузпите гостите пропуснаха веднъж, а решаващата дузпа за нас я вкара Тинко Въжаров и ги бихме със 7:6“, спомни си за "Народно дело“ Милен Бакърджиев.
През март 2006-а "моряците“ изхвърлят "сините“ с 3:2 след продължения за купата на България. Над 8000 зрители идват в работния ден на "Тича“, а мачът е едва втори за новия наставник на домакините Ясен Петров. Неговите подопечни започват силно и след голове на Мартин Христов и Петър Костадинов се оттеглят на почивка при 2:0. През второто полувреме Гонзо и Емил Ангелов изравняват, а в 83-тата мин Станислав Ангелов получава контузия в главата и оставя своите с 10 души, тъй като Мъри Стоилов вече е направил три смени. В края на първото продължение Веско Вачев вкарва с глава на бившия си тим и поставя точка на спора. Впоследствие "моряците“ бият "Вихрен“ и "Шумен“ и стигат до финал, където губят с 1:3 от ЦСКА в София.
На 13 декември 2009-а "Черно море“ за първи елиминира "Левски“ в редовните 90 мин, побеждавайки го с 4:1 на "Тича“ за купата на страната. В 13-ата мин е изгонен Юсуф Рабех за жесток фаул срещу Герасим Заков. 16 мин по-късно "моряците“ повеждат с гол на Георги Илиев, но малко след това Живко Миланов изравнява. В 40-ата мин "сините“ остават с 9 души, тъй като загряващият зад вратата Христо Йовов влиза на терена, за да оспорва незачетен гол на своите. В последните секунди на първото полувреме Даниел Георгиев извежда варненци напред – 2:1. След почивката Жоро Илиев и Танко Дяков довършват съперника. На 1/4-финала обаче "Черно море“ губи с дузпи в Каварна и пропуска златен шанс да вдигне за първи път трофея, тъй като на 1/2-финала остават възможни за преодоляване съперници - "Берое“, "Чавдар“ (Етрополе) и "Черноморец-Поморие“.

Източник: Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).