Левски на колене пред Черно море!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:00 / 13.08.2011
2723
Черно море унижи Левски и постигна първа победа над "сините“ за първенство от 33 години насам, с 3:1 на своя стадион "Тича“ пред над 10 000 зрители. "Моряците“ изиграха фантастичен мач, и напълно заслужено зарадваха пълните трибуни с трите точки, с три много хубави попадения. Левски бе далеч от себе си, изигра нов слаб мач този сезон, и резултатът бе най-логичния изход от сблъсъка.

Нападателят на Черно море Хермес Паломино събра очите на футболните фенове с отиграванията си, и бе в основата на всичко най-интересно пред Пламен Илиев. Още в 5-ата минута той успя да нацели напречната греда на синята врата, с далечен удар от 30-тина метра. Моряците бяха по-добрият отбор през първото полувреме, като организираха интересни и разнообразни атаки, на скорост, за разлика от опитите на Левски да стигне до пеналта на противника с много успоредни подавания, спирани често още в началото на нападенията.

Превъзходството на Черно море се материализира в 36-та минута, след комбинация между Паломино и Атанасов. Последният върна почти от аут линията, успоредно на вратата към връхлитащия Капитанов, който съвсем непокрит прати топката от три метра в мрежата. Защитата на Левски проспа ситуацията, вдигайки ръце за засада, но такава не се видя на повторенията.

Първият точен удар за гостите от София в очертанията на вратата на Илко Пиргов дойде чак в края на първото полувреме, и бе далечен шут на Симеон Райков, попаднал право в ръцете на стража.

Макар че Левски стоеше малко по-добре след почивката, Черно море стигна бързо до второ попадение, след подновяването на играта. В 52-та минута Паломино отбеляза страхотен гол. Той овладя отлично една топка в централния кръг, финтира двама защитници, надигра с лекота Рисп, и шутира точно от ъгъла на вратарското поле над безпомощния Илиев.

В следващите 15-тина минута Георги Иванов пусна в игра последователно Христо Йовов, Дарко Тасевски и Дани Младенов, за да търси поне изравняване. Левски стигна до съкращаване на разликата в 70-та минута, след красиво изпълнение на Иван Цветков от фаул. С втори гол в два мача, нападателят не остави шанс на Илко Пиргов и намали до 2:1.

Стефан Генов обаче изигра съвсем правилно картите си до края на двубоя, извърши и трите си смени, внасяйки свежест и солидност в центъра на терена, а в края на мача извади и Паломино, за да обере той овациите, и да натрупа Миро Манолов още игрови минути.

Черно море използва стихийното поемане на Левски напред в последните моменти от срещата, и малко изненадващият голмайстор Димитър Петков вдигна на крака "Тича“ с трето попадение в 93-та минута. Полузащитникът бе на точното място, за да получи едно центриране отдясно, и от малък ъгъл, от воле, заби фантастичен гол във вратата на сините.

Това бе и всичко в срещата от втория кръг на "А" група, и след като вдъхна малко надежди на феновете си с победата над Славия в първия етап от първенството, днес Левски отново се върна на кота нула.

Черно море пък показа, че тази година ще е още по-сериозен фактор в първенството, след втора поредна победа с два гола разлика.

Черно море - Левски 3:1
Голмайстори: Капитанов (36), Паломино (52), Д. Петков (90+3); Цветков (70)
Черно море: 26. Пиргов, 25. С. Александров, 15. А. Александров, 18. Янев, 55. Р. Колев, 5. Камазола, 21. Г. Илиев, 30. Капитанов (72 - 90. Николов), 9. Паломино (86 - 10. Манолов), 14. Божилов (79 - 16. Д. Петков), 8. Атанасов
Левски: 23. Пл. Илиев, 20. Башлиев, 33. Рисп, 6. Старокин, 5. Иванов (59 - 22. Тасевски), 3. Грийн, 45. Гаджев, 21. Христов (55 - 10. Йовов), 9. Арс, 19. Цветков, 11. Райков (70 - 17. Младенов)
Съдия: Таско Тасков
Жълти картони: Янев; Башлиев, Иванов, Йовов
Стадион: "Тича" - 10 200 зрители

Източник: gong.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).