Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Всички новини и мнения след участието на МФК Варна в ШЛ по футзал
Автор: Екип Varna24.bg 21:44 / 17.08.2011Коментари (0)857
© Petel.bg
Наставникът на МФК “Варна" Борис Трендафилов остана много доволен от играта и раздаването на състезателите му в последния мач, но не и от представянето преди това. “Трудна среща, която спечелихме с много усилия и воля и желанеие за победа. Нещо, което в предния мач не показахме. Затова бях много разочарован, афектиран, казах силни думи. Сега обаче просто няма как да не съм доволен. Принципно не желая да коментирам съдиите, но арбитърът от Испания явно не знае правилата на играта. Ощети ни за едно ново правило, с което той явно не е запознат. Колегата му от Холандия каза, че щял да му обясни правилото след мача. Ако това е международна бригада... направо съм потресен. Тези рефери свириха целия турнир, а в първата среща определено помогнаха на съперника", каза Трендафилов.
“Поздравявам отбора от Норвегия. Игра много мъжки, с голямо желание, въпреки че тактически кой знае колко не са работили. Но явно това не е най-важното, а трябва да имаш желание и физически да си подготвен. Хората си спечелиха трите мача и продължават напред. Проблемът на нашия отбор като цяло в турнира бе на ментално ниво – проблеми с концентрацията, с мотивацията, с желанието за победа, а не толкова тактическа неспособност. Технически и тактически бяхме най-добрият отбор в групата, макар в момента да не го демонстрирахме. Все пак съперниците играха силно в защита. Това е положението, животът продължава. Хора които на тренировки са стабилни, на мач са други. Обстоятел
© Petel.bg
ствата винаги можем да се оправдаем с тях. Но ако си бяхме вкарали головете, сега щяхме да водим друг разговор. Не трябва да се правят трагедии. Момчетата показаха страхотен дух. Поздравявам ги, излязоха като истински мъже и до последния момент се биха за тази победа, въпреки че тя не означава нищо. Тя означава само за нас", завърши треньорът.

 


Сашо Неделчев: Искахме от общината помощ за залата или екипи

Един от двамата спонсори на МФК “Варна" Александър Неделчев продължава да е твърд в намарението си да спре да играе основна роля в клуба. Той е недоволен, че от община Варна не са помогнали по никакъв начин за организирането на домакинството на Шампионската лига. “Клубът си остава и дали ще съм аз в него или не, няма значение. Предполагам, че ще има други хора, които ще имат желание да се занимават. Мога да изпълнявам други функции, но организаторски и лидерски – не. Явно се вижда, че не мога да убедя хората около една идея. Системата просто ме смаза. Нямам желание дори да се боря вече срещу каквото и да било. Молбата ми към община Варна бе да помонат тази година поемайки една част от разходите по залата или с екипировката, която струва 5000 лева. А те ми казват – трябваше по-рано да дадете заявка, за да ви има в бюджета. Но аз по-рано няма как да знам дали ще сме шампиони или УЕФА ще ни даде домакинство. Колко клуба от Варна или въобще от България играят Шампионска лига. Дори през 2009 г. от УЕФА ни пратиха писмо за това колко важен е този турнир за регионалното развитие на този спорт", заяви Неделчев.

 

 

Венко Иванов със скъсани коленни връзки

Състезателят на МФК “Варна" Венко Иванов почти сигурно е със скъсани коленни връзки. Той получи тежката контузия по време на втория мач от Шампионската лига във Варна. На Венко, който е треньор на националния отбор по футзал, му предстои операция. Преди година и половина той имаше същата контузия, но на другия крак.


© Petel.bg


Благовест Марев: Сега е моментът да се помогне на отбора



Благовест Марев се надява някоя от големите фирми в града да помогнат за съхраняването на отбора. “Сега е моментът да се обединим. Видя се, че този отбор има качества. Варна трябва да се обедини, когато е най-трудно и да помогне на отбора да върви нагоре. Няма смисъл да прекратим участие, тъй като точно сега ни трябва съвсем малко още да се вдигнем, за да продължим нагоре. Има достатъчно големи фирми във Варна, които могат да помогнат, дори общината. Издръжката на един футзален отбор не е толкова голяма. С малко средства можеш да постигнеш големи неща. Не става въпрос за милиони. Да си домакин на Шампионската лига е нещо много сериозно. Аз съм бил в Хърватска и там отборите дават пари само и само да са домакини, но не са. И зали имат и всичко, но не взимат домакинство", каза Благовест.

Бойчо Марев за Шампионската лига, отбора, проблемите и подкрепата

Първо ще започна с това, че в България искаме с минимални средства да правим чудеса, да ама НЕ! Родния футзал е на такова ниво, че ако не се започнат инвестиции веднага, то съвсем скоро ще настъпи неговият край. За да преминеш по-напред и по-нагоре трябва да вложиш, освен сили и лишения, така и средства.  Ниският бюджет на един отбор води до трудности които са не решими, а от там започват и проблемите. Аматьорския начин на развиване на футзала не е за "Шампионската лига". Освен това да си аматьор тук е криворазбрано, "навън" могат да упражняват професия и да дават всичко от себе си, а тук постоянно имаме оправдания.  И така отбора имаше много проблеми от всякакво естество. Също така съветите които дадох не бяха послушани по една или друга причина по този начин се допуснаха поредица от грешки.  Без нови попълнения, без тежки контроли, без нови неща за научаване, без промяна в мисленето, без финанси и без лагери нищо добро не те очаква. Не ни достигна късмет късмет казват някои – да нямахме късме
© Petel.bg
т, но когато разчиташ само на него няма как той да дойде при теб. Срещу отбори толкова добре подготвени физически, с нашите четири тренировки седмично се очакваше да имаме проблеми от физически характер – така и стана. Нямахме достатъчно сили, което идва от това, че нямаме нови попълнения които пък няма от къде да вземем освен от други страни, което пак опира до пари така се получава един омагьосан кръг. Причините всеки ги знае, едно и също всеки път, няма подкрепа от никъде и варианта е да се справиш сам защото то тук никой не ти помага. Ако искаш да вървиш нагоре си сам, надолу като паднеш същото, това е истината в нашата държава.  За групата ще кажа, че всички отбори с изключение на Фьоинир бяха равностойни, а ние бяхме с малко повече опит. Беше много тежко заради горещината в залата, а и ние бяхме по-слабо подготвени физически, макар да загубихме битката заради липса на късмет и индивидуални грешки.  В крайна сметка ще завърша с хубави неща!  Страхотно е да играеш и да си домакин на турнир от "Шампионската лига", емоцията е несравнима с други мачове, настроението и атмосферата. Мисля, че всичко с организацията беше на ниво доста прилично за нашите стандарти. Записахме сладки победи, които носят коефициент на отбора който ще е необходим и за напред. Показахме дух и характер, въпреки проблемите, и завършихме с високо вдигнати глави и усмивки на лицата.  Не мога да кажа, че такава подкрепа МФК Варна никога не е имал през всичките си години на съществуване, но мога да кажа огромно БЛАГОДАРЯ на тези хора които останаха без глас за да ни подкрепят и на тези двадесет момчета от футзал клуб Черно море – Мания, които не спряха де пеят и да ни дават кураж, ТЕ които са  бъдещето на футзала, както и на всички останали!  Искам да благодаря специално на Ясен Любенов – инструктор във фитнес център "Палах", който вложи много усилия за да бъда добре подготвен. На Васил Дюлгеров, който е личен спонсор на мен и Боги от името на "Trinity park". На Миро Атанасов, който ме подкрепяше всеки един ден, на всички от нашия прословут сектор "Стонож норд" и на момчетата в отбора от първия до последния. Благодаря ви!  Остава хубав и незабравим спомен, за мен беше удоволствие да изживея всичко това!

Боби Михайлов гледа едно полувреме

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов дойде до Варна, за да уважи турнира от Шампионската лига. Както е известно, бившият вратар оглави наскоро комисията по футзал към УЕФА. Той обаче си тръгна на полувремето под предлог, че бърза, за да гледа двубоя на сина си Николай Михайлов и неговия “Твенте" срещу “Бенфика" от Шампионската лига по футбол. Преди това Михайлов е провел разговор със съсобственика на МФК “Варна" Сашо Неделчев относно бъдещето на този спорт у нас. Неделчев е споделил на Михайлов, че час по-скоро трябва в България да се направи курс за повишаване на квалификацията на съдии и треньори по футзал. Боби пък на свой ред е гарантирал, че ще направи всичко възможно страната ни да приеме голям форум в този спорт, дори европейско първенство.



Видео от пресконференцията вижте тук:

http://www.sportal.bg/sportal_tv.php?category=107&video=37620

Източник: Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: