Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Никола Спасов с първа победа в Македония
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 23.08.2011Коментари (0)648
©
Никола Спасов спечели първа победа през новия сезон в Македония. Воденият от него "Брегалница“ (Щип) надигра у дома "Охрид 2004“ с 3:1 и след четвъртия кръг е на девето място с 4 точки – победа, равен и две загуби (4:4).
"Време беше да бием, тъй като заиграхме по-добре. В първия кръг водехме до 80-ата мин на един от фаворитите за титлата "Работнички“ в Скопие, но изгубихме нелепо с 1:2. В третия пък направихме нулево равенство като гост на шампиона за 2010-а "Ренова“. Три дни преди първата ни елитна победа бихме и втородивизионен клуб за купата с 3:0 и се класирахме за 1/8-финал. В личен план съм доволен, че отново работя и изпитвам удоволствие от работата си “, заяви за "Народно дело“ Спасов. Последният обясни двете поредни загуби на старта с непълноценната подготовка и 10-те нови играчи. "На практика не успяхме да тренираме в пълен състав, а и с толкова нови попълнения е нормално съставът още да не е сработен. От един месец всички сме заедно и резултатите идват. В отбора чужденците са само сърби – трима. Засега единия от тях, както и нов македонец, не съм ги използвал, защото не са пристигнали жълтите им карти“, допълни Спасов. Той разкри, че след първите две загуби е закотвил на пейката двамата им най-опитни изпълнители - на 29 и 34 години. "Те трябваше да са лидери и да поведат останалите, но не се получи и най-вероятно повече изобщо няма да разчитам на тях. Сега най-големият ми футболист е на 26 години“, каза още Спасов. Неговата цел е да стабилизира "Брегалница“ и да го класира в шестицата. "Досега ту изпадат, ту влизат. Шефът иска да сложим край на това непостоянство и да се утвърдим в горната част на таблицата. Тук 9-ият и 10-ият играят бараж за оцеляване, а 11-ият и 12-ият изпадат директно във втория ешелон“, завърши Спасов.


Кметът продава клубния терен
Тимът на Никола Спасов се издържа от общината и е нормално думата на кмета на Щип да се чува. "Той е разбран човек и спорна натура. Бил е ватерполист, а сега иска да развие футбол в града. Планира до 3 години да продаде клубния терен и да вдигне на друго място модерен стадион. Дотогава тимът ще играе на временно съоръжение за 2000-3000 места“, разкри за "Народно дело“ Спасов. Последният е доволен, че разполагат с вярна публика, която в Маке
©
дония е на второ място по численост и гласовитост. "На последния ни домакински мач бяха само 1500 души, но иначе идват по 4000-5000“, уточни Спасов.
Специалистът смята, че македонското първенство отстъпва на българското, тъй като в него се инвестират по-малко пари. "До 5 години обаче нещата могат да придобият друг вид, защото държавата е поела ангажимент да помага на футбола. Македонците разбраха, че трябва да инвестират в бази и стадиони. Засега обаче имат само един европейски стадион – за 35 000 зрители, в Скопие. Останалите са стари“, допълни Спасов. През новия сезон отборите от Скопие са надъхани да върнат титлата в столицата и неслучайно в момента "Металург“, "Вардар“ и "Работнички“ са окупирали първата тройка. Последните два шампиона - "Ренова“ и "Шкедрия“, които са на шиптъри, са плътно зад тях. "Интересен е случаят с "Вардар“. Той е изпаднал през миналия сезон, но е взел лиценза на елитен клуб и сега с класни попълнения е амбициран да върне позициите си в елита“, разкри Спасов.


Радва се за "Черно море“ и "Спартак 1918“
Щастлив от силния есенен старт на "Черно море“, е Никола Спасов. Както е известно, под негово ръководство тимът постигна най-големите си успехи, след като стана трети в "А“ група, счупи няколко клубни рекорда, игра финал за купата и три пъти поред участва в евротурнирите.
"В последните години "Черно море“ имаше слаба есен, но се радвам, че сега тръгна мощно и дано се задържи в топ 4. С този отбор съм изживял прекрасни мигове като футболист и треньор и винаги ще му желая най-доброто. Радвам се също, че и "Спартак 1918“ взе стратегическа точка в Пловдив и дано тя свали напрежението, породено след лошия старт, и му помогне да се развива в правилната посока“, каза Спасов. Той призна, че редовно гледа репортажи от "А“ група и събира информация за отборите и срещите от свои колеги. "Мисля, че "Левски“ няма право да има толкова слаб отбор. ЦСКА вече надига глава и се устремява към титлата, а хитът - "Лудогорец“, към Европа. Изненадан съм от лошия старт на "Берое“, който има един от най-добрите ни треньори, но това вероятно се дължи и на трудната програма. Ако все още липсва качество в "А“ група, поне интригата този сезон е налице и за публиката ще е по-интересно и забавно“, завърши Спасов.

Източник: Недко Петров, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: