Барчовски съжалява, че не може да ползва Алексиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 20.08.2011
357
Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски е останал разочарован, че няма да може да разчита на Пламен Алексиев. Двайсетина дни преди европейското първенство варненецът отпадна от състава поради разтежение. "Един ден преди да заминем за Хърватия, получих разтежение. Почивах 10 дни, след което реших да продължа да играя доколкото мога. В мачовете в Кипър обаче усещах, че не мога да играя както преди, тъй като 50 процента от движенията си ги правя със страх. Върнах се във Варна, минах на преглед в диспансера, откъдето ме пратиха на ехограф. Там бе установено, че имам разкъсано влакно на бедрото и е по-добре да спра за известно време, тъй като можеше да се получи по-сериозна контузия“, разказа за "Народно дело“ Алексиев.

Той е информирал селекционера за резултатите от ехографа, а Барчовски на свой ред е благодарил на Пламен за старанието в тренировките. Както е известно, националният треньор на няколко пъти похвали варненския баскетболист за сериозното влагане в заниманията.

Самият Алексиев призна, че е очаквал тренировките на отбора да са малко по-здрави. "Подготовката беше нормална, но явно това, че бяхме разширен състав от 20 души, повлия малко на тренировъчния процес. Просто очаквах малко по-здрави занимания. Надявам се, че тимът ще намери оптималната си форма до началото на европейското първенство. С повече желание и късмет очаквам добро представяне в Литва. Дано да вземем най-малко една победа. Резултатите в контролите не са от значение, тъй като и съперниците ни не бяха леки“, завърши Пламен.




Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).