Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
България изигра най-силния си мач, но загуби от Русия
Автор: Екип Varna24.bg 20:57 / 04.09.2011Коментари (0)448
© Gong.bg
Националният отбор на България изигра най-силния си мач от началото на Евробаскет 2011 в Литва, но въпреки това, момчетата на Росен Барчовски записаха трета загуба в група "D", след като отстъпиха на Русия със 77:89. Най-резултатен за "трикольорите" беше Деян Иванов с 23 точки, а Филип Виденов и Ърл Роуланд приключиха съответно с по 17 и 14.

За руснаците пореден отличен мач изигра Андрей Кириленко – 25 точки, Тимофей Мозгов добави 15, а Виталий Фридзън и Виктор Хряпа се отличиха съответно с по 13 и 12 точки.

Росен Барчовски заложи в стартовата петица на Ники Върбанов, Ърл Роуланд, Филип Виденов, Павел Маринов и Деян Иванов, като последния демонстрира страхотна игра в защита, след което отново той откри резултата след забивка. Още в първите минути руснаците заложиха на изключително агресивна игра в защита, но въпреки това, нашите момчета не се притесниха и поведоха – 9:4 благодарение на невероятна игра на Роуланд и забивка на Маринов. Следващите няколко минути се запомниха най-вече с много грешки и неточни стрелби и към двата коша, но за съжаление руснаците се организираха по-бързо и успяха да поведат – 15:11. В последните три минути Виденов, Върбанов и Иванов се разписаха, но руснаците отговориха с няколко успешни стрелби, включително и две тройки на Кириленко и Антонов, за 23:18 в полза на "Сборная".

Втората четвърт започна с грешка на Русия, но след това и Ърл Роуланд не успя да организира по най-добрия начин атаката на нашите. В последвалата атака Воронцевич заби ефектно след пас "alley-oop" на Швед. България отново свали разликата до пет точки, след като Деян Иванов вкара нови две точки след страхотна индивидуална атака. Съперникът ни продължи да подхожда прекалено високомерно към мача, като възпитаниците на Дейвид Блат пропускаха с лека ръка от чисти позиции, а това даде шанс на Чавдар Костов да вкара от зоната за три точки за 22:26. Дейвид Блат върна на терена Кириленко и Биков, което се отрази положително на руснаците, а Фридзън продължаваше да ни тормози от тройката за най-голямата разлика от началото на мача – 32:24. В заключителните четири минути на първото полувреме тимът на Русия стигна до преднина от 11 точки – 40:29, но в оставащото време нашите отново се активизираха и след силна игра в защита, както и точни стрелби на Виденов, Роуланд и Калоян Иванов, разликата отново бе смъкната – 38:42.

Първите точки през второто полувреме бяха за Русия след точна стрелба на Сергей Моня, но Златин Георгиев вкара от средно разстояние и разликата от четири точки бе възстановена. Нашите момчета опитаха всичко по силите си, за да изравнят, но грешки на Голди и Ники Върбанов позволиха на руснаците да вкарат за 50:42. Проблемите за Росен Барчовски се задълбочиха още повече, след като Върбанов направи четвъртото си лично нарушение и моментално бе заменен, като по този начин остави тима ни без център. Това определено се отрази негативно на играта ни, а възпитаниците на Дейвид Блат се възползваха максимално и без проблеми увеличиха аванса си – 60:47. Последва прекъсване за Росен Барчовски, след което българите стояха много по-добре на терена и след серия от добри отигравания на братята Деян и Калоян Иванови, пасивът ни отново падна под десет точки – 59:67.

Заключителните десет минути започнаха лошо за България, след като  първо Швед вкара от зоната за три точки, а след грешка на Деян Иванов, Антонов вкара петата си точка в мача за 72:59. Разликата отново падна на осем точки след две отлични атаки реализирани от Филип Виденов, но лошите новини за нашите дойдоха от Деян Иванов, който направи четвърти фал и бе сменен, а само 50 секунди по-късно Ники Върбанов напусна игра след петото си лично нарушение. Въпреки всичко това, нашите не се предадоха и след две невероятни стрелби на Фил от зоната за три точки, надеждите ни за обрат отново бяха възстановени – 75:80 при 3:27 минути до сирената. В оставащото време националите ни хвърлиха всички сили, за да поднесат голямата изненада, но времето, както и голямата класа на съперника ни си казаха думата и момчетата на Росен Барчовски трябваше да преглътнат третото си поражение на шампионата на Стария континент в Литва - 77:89.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: