Хандбалният Спартак се подсили от чужбина, цели се в титла и купа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:36 / 19.09.2011
321
Ръководството на хандбалния "Спартак“ обяви, че през новия сезон отборът ще гони максимума като класиране, което означава титлата в първенството и купата на България. Шампионатът стартира тази събота, когато в 18,30 ч. в зала "Черно море“ тимът на Пенко Златев приема "Осъм“ (Ловеч).
Варненци привлякоха четирима нови състезатели. Любопитното е, че двама от тях идват от чуждестранни клубове. Опитният Веско Станков досега е играл във Франция, а Калин Евтимов е бил в Кипър. Другите двама, които ще играят в "Спартак“, са вратари. Единият безспорно е сред най-добрите на своя пост в последните години – Исмет Хаджиев, а другият е Енчо Енчев. Варненци очакват и двама играчи на съгражданите си от "Локомотив“, за които трябва да се уточни размерът на трансферната сума. Клубът се разделя с петима хандбалисти – Чавдар Чернев ще играе в "Добруджа“, Йордан Михайлов, Николай Николов и Мирослав Данаилов отиват в "Шумен“, а Слави Николов се отказва от спорта.
"Подготовката ни протече отлично. Участвахме на турнир в Македония, а след това изиграхме и контроли с "Добруджа“ и "Локомотив“. Доволен съм от колектива в отбора и желанието на момчетата за победи“, каза наставникът Пенко Златев.
Вицепрезидентът на клуба Росен Добрев пък призна, че протичат последни разговори с няколко фирми, които ще помагат финансово на тима. Той обеща много добри новини за клуба, но те ще станат ясни на 21 октомври. "Ще се случват хубави неща при нас. Колкото до амбициите ни, те отново са свързани с най-предното класиране. Играем мач за мач, гоним си победите и се надяваме в края на сезона да спечелим трофеи. Привлякохме силни хандбалисти, а идването на Исмет Хаджиев е много добро за нас, тъй като един вратар е половин отбор, а Исмет е сред най-добрите на поста си“, коментира Добрев.
"Спартак“ ще участва и в европейския турнир Чалъндж къп, като на 25 ноември ще гостува на "Решица“ (Румъния) в мач от 1/16-финалите, а през декември връща домакинството.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).