Любо Минчев хвали отбора за играта в Самоков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:59 / 22.09.2011
360
Старши треньорът на баскетболния "Черно море“ Любомир Минчев е останал доволен от представянето на тима в двете контролни срещи в Самоков. Младият варненски тим игра с "Рилски спортист“ и сръбския гранд "Цървена звезда“ и загуби съответно с 86:95 и 78:95. Трябва да се отбележи, че отборът от западната ни съседка е пълен със звезди, а между тях е и шампионът в НБА с "Лос Анджелис Лейкърс“ Адам Морисън, който бе над всички и записа 20 точки за сърбите. Александър Янев бе най-резултатен за българския отбор с 18 точки и 8 борби. 16 точки отбеляза Васил Кьосев, а 11 добави Николай Колев.
"В дните преди участието ни в Самоков имахме много проблеми с контузии. Пламен Алексиев, Симеон Михайлов и Николай Стоянов бяха с различни проблеми, а отделно шестима души играха на железничарското европейско първенство. Затова не очаквах да играем добре в Самоков, но се оказа обратното. Момчетата се представиха доста над очакванията. Показаха куп добри неща, които ме изненадаха. Естествено, имаше и доста грешки, но това е нормално за този етап от подготовката“, каза за "Народно дело“ Минчев.
Наставникът закъсня за подготовката, тъй като имаше ангажименти с националния отбор. Той обаче се е чувствал спокоен, тъй като в негово отсъствие Петко Делев се е грижил за тренировките. "Като пристигнах във Варна, установих, че основната част по физическата работа Петко Делев я е свършил перфектно. Отборът изглеждаше добре“, коментира още специалистът.
В края на седмицата той планира тимът му да изиграе една контролна среща, но все още не е ясен съперникът. Варненци са поканени и за участие в турнир в Стара Загора и до няколко дни ще бъде даден отговор дали приемат. Проблемът в намирането на съперници за спаринги с "Черно море“ е, че Варна е далеч от повечето градове и не всеки иска да пътува за мачове. Желанието на Минчев обаче е "моряците“ му да играят както като гости, така и у дома.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).