Правят Аматьорска баскетболна лига във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:21 / 30.09.2011
490
Аматьорска баскетболна лига ще стартира във Варна в края на октомври. В основата на проекта са Борислав Борисов и Денислав Коцев, а а зад тях стои варненският клуб "Черно море“ в лицето на Симеон Варчев и Борислав Ташев. Записванията стартираха днес и ще продължат до 15 октомври, на bal_chernomore@abv.bg и 0889001143.
Мачовете ще се играят в зала "Христо Борисов“, като любопитното е, че организаторите искат те да са преди и след официалните двубои на първия тим на "Черно море“. В зависимост от броя на отборите ще стане ясно и разпределението и схемата на първенството. До този момент вече има една официална и седем неофициални заявки, като някои от тях са от ветерани на Шумен, Разград и Търговище. От Варна пък желание да играят в Лигата са изявили бивши баскетболни асове като Иван Друмев, Борис Стоянов, Стефан Павлов и други.
Идеята на организаторите е първите два тима в класирането на Варна да играят с първите два от София и така да определят аматьорски шампион на България. Срещите ще се ръководят от професионални съдии, а и всички останали условия ще се доближават до тези от Националната баскетболна лига. Право на участие имат всички желаещи, стига да са над 18 г., а във всеки отбор е позволено да има най-много по трима картотекирани професионални баскетболисти.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).