Спомнете си за Стефан Найденов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:22 / 03.11.2011
1845
Година от смъртта на неподражаемия артист на терена Стефчо Найденов се навършва днес. Бате Стефчо си отиде млад, но във футбола и "Спартак“ остави диря, която други и за три живота не могат да оставят. По-големите фенове никога няма да забравят как голмайстор №1 в историята на спартаклии в "А“ група ги вдигаше на крака. И колко наслада им е доставил. Самородните таланти във футбола, какъвто безспорно е Найденов, обикновено постигат две неща – правят кариера, адекватна на качествата им, или остават завинаги в съзнанието на запалянковците с футболния си интелект. На бате Стефчо му бе писано второто. Той е от играчите, които се помнят и това не е малко. Защото сега не само в "Спартак 1918“, но и в "А“ група няма футболисти, които да направят нещо нестандартно с топката и от трибуните да коментират: "Така го правеше Найденов.“
Бате Стефчо четеше играта, градеше я, вкарваше и изработваше голове с еднаква фантазия и лекота. Така, както никой друг. Такъв като него никога няма да играе в "Спартак 1918“. За тези, които са го гледали, остава удоволствието и посланието да предават на поколенията майсторството му.
Спартаклии и ценители на красивото във футбола, запалете една свещ в памет на Стефан Найденов и си спомнете за него.

Източник: Недко Петров, Народно дело


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).