Росен Колев с гол за победа на България в Австрия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:03 / 10.11.2011
601
Защитникът на Черно море Росен Колев вкара първия си гол за младежкия национален отбор. Това стана при победата на гарнитурата ни до 21 години над Австрия на стадион "Вийнер Нойщадт". Избраниците на селекционера Михаил Мадански започнаха  страхотно решаващата евроквалификация срещу Австрия. "Лъвовете" поведоха в резултата още в първата минута. Точен за тима бе един от лидерите на младите "трикольори" Момчил Цветанов. Играчът на Литекс се разписа отблизо, засичайки центриране на Александър Тонев отляво. В третата минута Борислав Балджийски изпусна сам срещу вратаря Йорг Зийбенхандл, след като Цветанов го изведе в отлична позиция. Халфът на Черноморец стреля направо в тялото на австрийския вратар, вместо да насочи топката в един от двата ъгъла. Въпреки пропуска българите скоро удвоиха. Футболистът на Черно море Росен Колев удвои в 9-ата минута след красив гол с глава след центриране на Цветанов.  В следващите минути Александър Тонев на няколко пъти опита шута си, а Цветанов продължаваше да използва бързината си във всеки удобен момент, но като цяло България се изтегли по-назад.
През второто полувреме младежите ни тотално приеха играта в своето поле, и рядко се впускаха напред. Макар че в един момент владението на топката бе 75/25 в полза на Австрия, българският състав играеше доста концентрирано в защита, изпълняваше тактическия си план, и без излишни волности успяваше да контролира нещата. Освен две ситуации – по една за Балджийски и Цветанов, България нямаше много възможности за трето попадение, но Стефано Кунчев и защитата пред него отчаяха напълно австрийците.
Така България се поздрави с втора победа в групата, и вече е на второ място в подреждането, макар и с мач повече от Шотландия и Холандия. На 15 ноември България приема Австрия в Ловеч.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).