Захари Дамянов стана №5 в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 11.11.2011
574
Варненският каратист Захари Дамянов се класира на пето място на Десетото световно първенство за мъже на без категории. Надпреварата се организира веднъж на четири години и е изключително престижна. Захари е състезател на клуб "Ичи Геки“, където личен треньор му е световният и четирикратен шампион по карате киокушин Емил Костов. Той бе сред фаворитите след успешните си класации на европейски и международни турнири. Дамянов е пети сред 192-ма състезатели от цял свят. Освен това варненският боец спечели награда и за тамешивари (б.а. най-голям брой счупени дъски). Възпитаникът на Емо Костов преодоля през трите дни съперници от Ливан, Южна Африка, Япония, Русия, Полша и загуби на четвъртфинала от представител на Русия, който стана шампион на първенството.
В турнира дебютираха Тодор Тодоров и Йордан Йорданов, възпитаници съответно на СК "Будо карате киокушинкай" (Разград) и "Ичи Геки“, които отпаднаха още в първия ден. В надпреварата, но при ветераните, се пусна Цветелин Христов от СК "Будо карате киокушинкай“.
След мондиала се проведе семинар по карате киокушин под инструктажа на световния шампион на без категории - шихан Фильо Франциско. Лагерът се състоя в подножието на планината Фуджи, а в него взе участие целият отбор на сенсей Костов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).