Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Целта на Спартак 1918 е "А" група
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 24.11.2011Коментари (1)777
© Ole-bg.com
В "Спартак 1918" има силна положителна промяна за последната година. Изводът направи пред медиите един от шефовете във футболния клуб Живко Великов, цитиран от "Спорт днес. "Собствениците и ръководството са предоставили всички условия за развитие на футбол - обясни Великов, който преди около месец се върна на поста с функциите на изпълнителен директор. - Всичко ни е постлано. Знаете, че за да се прави футбол, са необходими условия, сега на "Спартак 1918" има такива. Искам и конкретно да благодаря на управителя на стадиона Иван Недялков. Заедно с неговите служители той изглежда отлично, особено терена. Вероятно помните в какво състояние беше преди година. Това са важни неща, във футбола всеки детайл има значение. За да се върви напред трябва да се работи правилно от ръководството до чистачката."
Живко Великов разкри, че от него се изисква футболният клуб да постига резултати и затова ще се работи по амбициозна програма. “Никога на дневен ред не е стоял друг въпрос, освен завръщане в елита - категоричен е той. Целта на "Спартак 1918" винаги е била А група, няма аз да я поставям. След Нова година ще направим анализи на редставянето ни. Ще има селекция и ще си поставим конкретни задачи, които да гоним."
Румен Димов остава старши-треньор на "Спартак 1918" и през втория дял от шампионата. “Да, потвърждавам, че г-н Димов ще води отбора и през следващия полусезон - добави Великов. - Откакто поехме отбора се вижда, че има движение напред. Собствениците са доволни от работата ни. До тук си свършихме работата само донякъде. Когато двамата взехме нещата в свои ръце си поставихме за цел минимум 9 точки до зимната пауза. До момента имаме 7 и още един, последен мач. Много е трудно като вземеш отбор с лоши резултати веднага да го вдигнеш. Не можем да искаме максимум от момчетата след загуби с 0:3 от "Добруджа" и 1:5 на свой терен от "Черноморец" (Поморие). Голямата ни цел е “А" група и ние заедно ще я следваме", допълни Живко Великов.
Клубният шеф е категоричен, че "Спартак 1918" повече няма да организира за своя сметка екскурзии за феновете. "Който обича "Спартак" ще дойде да ни подкрепя - твърди той. - Не може клубът да си произвежда фенове. Когато отборът играе добре, хората сами ще почнат да идват.
Поне трима и четирима силни футболисти ще бъдат привлечени в "Спартак 1918" през зимния трансферен прозорец. Отново ще се дава приоритет на собствените кадри, но за разлика от миналата година на първо място ще бъдат качествата на играчите, независимо откъде идват. Наставникът Румен Димов каза, че след приключването на мачовете тази седмица със сигурност ще има момчета, които ще бъдат освободени. “Има футболисти разполагащи с добри качества, които не могат да разгърнат потенциала си при нас - обясни той. - Защо да ги държим тук?. Нека се доказват в други отбори. Ще привлечем поне 3-4 нови състезатели. На този етап няма да цитирам имена. Но говорим за играчи с възможности. Знам, че ни чака труден мач срещу "Доростол" в събота, но ние излизаме за победа. Имаме добри футболисти, но на този етап все още не показват истинските си качества. В момента в който поехме отбора с г-н Великов това е основната ни цел. Искаме да създадем условия за тези момчета в който до показват това, което могат и знаят. Засега само Владо Мирчев е освободен от тима".
Димов обясни, че въпреки че се работи за цели "Спартак 1918" продължава да дава шанс на своите юноши. "Станислав Желязков е момче с отлични качества,  Пламен Иванов също. Ще работя с тях защото виждам, че имат потенциал. Ще им давам възможност за изява. Набелязал съм още няколко момчета от школата." - каза Румен Димов.
Живко Великов  е работил за "Доростол" и сподели очакванията за срещата. “Те са добър отбор - каза той. - Има корави момчета и играят добър футбол. Няма да ни е леко. Теренът обаче е безобразен и това няма да позволи на нашия отбор да играе технично. Мачът ще се реши в истинска битка на терена. Мен ме интересуват единствено трите точки в този мач". За мача в Силистра Станислав Иванов и Георги Димитров са с контузии. Г.Динков и М.Петров тренират на облекчен режим. Със сигурност Иванович ще попадне в групата, но Румен Димов каза, че трябва да преспи и ще вземе решение дали да заложи на него за стартовия състав в Силистра.
Отборът ще излезе във ваканция на 20-и декември. След това на 9 януари се събира, като се планира лагер в Сандански, а втората част от подготовката ще е във Варна. Ако има турнир в КК Албена, отборът на "Спартак 1918" ще участва на него. Шампионатът се възобновява на 26-и февруари. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудя се докъде можеш да стигнеш, колко по-нагъл можеш да бъдеш!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: