Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Спартак 1918 ще става акционерно дружество
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 07.12.2011Коментари (0)1150
© Спорт Днес
В Спартак 1918 изразяват готовност да се предложи на публично обсъждане въпросът за превръщането на клуба в акционерно дружество, съобщава "Гонг". Това разкри на пресконференция днес Янко Станев. "Днес се навършват 3 години от деня, в който заедно с група приятели и фенове на Спартак изготвихме декларация, в която се опитахме да положим началото на решаването на кризата в тима. През май месец  2008-а година клубът бе в тежка финасова икономическа  и структурна катастрофа.  Спортният комплекс с над  1 600 000 задължения, футболният клуб с над 4 000 000", започна Янко Станев пресконференцията, на която направи анализ на ситуацията в клуба последните 3 години.

"С помощта на скромен финасов екип създадохме един антикризисен план. В него имаше 2 елемента. Спортният комплекс да бъде оздравен, да бъдат платени дълговете му , за да може да се стъпи във владение, т.е. да се намери инвеститор, който да поеме изпълнението на основната дейност на спортния комплекс, построяването на обектите и осмислящи неговото създаване. Към 31.12.2008-а година първата задача бе изпълнена, а към 1 май 2009 беше изпълнена и втората. Благодаря на Пламен Стилянов, който се оказа единственият  инвеститор в тази тежка икономическа криза готов да поеме ангажименти по тази оздравителна програма. Условието на г-н Стилянов да поеме тези ангажименти беше само едно-аз да помагам. И аз до ден днешен спазвам това условие. Моето условие беше да не ръководя. Всичко, което е построено в рамките на този план го виждате", разказа още Станев.

В антикризисния план от инициативния комитет е имало един много спорен въпрос – този за реформата в клуба. Имало е две положения. Едното е било клубът да продължи да съществува с тези дългове, което рано или късно е щяло да доведе до обявяване на клуба в несъстоятелност .  Другото е било клубът да бъде реформиран. "Всички бяха съгласни, с това, което говорихме, но никои не искаше да поеме отговорността. Поех я аз, по-късно г-н Стилянов", Каза Станев.  Целта на реформата е била спасяването на футболния отбор. Решението да се гради отново е било трудно, но единственото възможно. Клубът е бил трансформиран и се е започнало на чисто. "Пътят на Спартак по тази програма е ясен от В в Б, от Б в А група", каза още Станев, като бе категоричен, че съдбата е направила от него водач в Спартак. Той не смята, че края на проекта Спартак за него е дошъл, защото нямайки пост, не вижда от какво трябва да се откаже.  Станев заяви, че имат готовност  да се предложи на публично обсъждане въпросът футболният клуб да се превърне в  акционерно дружество.

Той изрази надежда, че след 2 години "Спартак" ще има нов терен и осветление и смята, че ще му отива да е най-хубавият стадион във Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: