Георги Тодоров вижда Спартак 1918 в борбата за елита

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:58 / 20.12.2011
646
Отборът на "Спартак 1918“ е в играта за първото и второто място в Източна "Б“ група напролет. Това прогнозира за "Народно дело“ Георги Тодоров, който изведе "Етър“ до върха през есента, но след това го напусна.
"За мен лошият старта на варненци в първенството бе голяма изненада. Казвам изненада, защото разполагат с доказани играчи, минали през "А“ група и за които не би трябвало да е проблем да бият във втория ешелон. През ноември вече видях този "Спартак 1918“, който очаквах, и му пожелавам да продължи по същия начин и напролет“, заяви за "Народно дело“ Тодоров. Последният смята, че варненци имат шансове за едно от първите две места: "В тази група силите са изравнени и всеки губи точки. При положение, че "Спартак 1918“ продължи така, както завърши сезона, защо да не стопи 10 или 9 точки. Може да влезе в елита и след бараж.“
Тодоров допълни, че брои "Ботев“ (Пд) за фаворит за първото място. "Там работят правилно. Виждате, че почват нов стадион, което е много важно, защото един ден компромисите ще свършат и без лиценз на базата и треньорите клубовете няма да играят професионален футбол“, завърши Тодоров.


Отвратен е от мръсотията във футбола ни


Георги Тодоров тепърва ще уточнява начина, по който ще се раздели с "Етър“, но самият той не бърза да поема друг клуб. "Оферти не липсват, но аз съм отвратен от мръсотията във футбола ни и още не съм решил дали да продължа да се занимавам с него“, каза за "Народно дело“ Тодоров. Последният разкри, че през есента му било тежко под Царевец, тъй като в клуба липсвали условия за футбол. "Ако "Етър“ се представи добре и зимува на върха, това е, защото имахме футболисти, които са спечелили от футбола и преодоляха униженията, на които са подлагани“, допълни Тодоров. Той призна, че в началото на полусезона турският спонсор на тима поискал от него да не започва с настоящите играчи. Наставникът обаче уточнил, че държи на тях и ще свършат работа. "После започна да се пазари за заплатите, които бяха между 600 и 1000 лв. След това много му се видяха премиите и в края на полусезона заяви, че ще ги плаща само при влизане в елита. Накрая ни бе съобщи, че не иска 6-7 футболисти и мен“, каза още Тодоров. С него от клуба си тръгнаха Борислав Георгиев-Бобъра и двамата синове на Стойчо Младенов. Да ги последва обмисля и Сашо Томаш. "Нямам идея как ще се развият нещата в "Етър“. Кои играчи ще останат и кои ще си тръгнат. Пожелавам на клуба да укрепне и да си върне традициите в нашия футбол“, завърши Тодоров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).