Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Пламен Колев - в търсене на изява
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 28.12.2011Коментари (1)1394
© beroe.eu
Преди ден Пламен Колев стана първото зимно попълнение на Черно море. 23-годишният вратар не е много популярно име в родния футбол и това е логично. В досегашната си кариера има едва 33 изиграни двубоя за първенство и 3 за Купата на България. В тях е инкасирал 52 попадения или средно по 1,44 гола на мач.

Подписвайки договор с Черно море, той обяви, че се надява да се наложи при моряците и да си извоюва титулярно място. Нещо, което обаче не успява да стори в досегашните си 5 отбора. Вратарят има зад гърба си 6 години и половина в мъжкия футбол. В тях, дали заради липсата на късмет или заради нещо друго, но само в два полусезона е титуляр под рамката - през пролетта на 2008 г. в родния Берое и през пролетта на 2011 г. във Видима-Раковски.

Колев е привлечен в първия тим на Берое още на 17 години, през лятото на 2005 г. По това време е смятан за един от най-талантливите на своя пост у нас. Твърд титуляр на вратата на юношеския национален тим. През сезон 2005/06 обаче е трети избор след Стоян Ставрев и Даниел Беконо и не записва нито един мач. Статутът му не се променя и през следващата кампания. Все пак в нейния край получава възможност от тогавашния наставник на Берое Едуард Ераносян да направи официален дебют в "А" група. Това се случва на 19 май 2007 г. при успех с 6:0 над Черноморец-Бургас София. Колев заменя Беконо в 35-ата минута, когато резултатът вече е 3:0 за неговия тим.

През сезон 2007/08 вече е втори избор на вратата на Берое, тъй като Ставрев преминава в Локо Пловдив. През първия дял обаче, отново е твърда резерва на Беконо. Едва след като камерунецът напуска през зимата получава шанс да бъде титуляр. През пролетта на 2008 г. играе във всички 15 мача на Берое, в които допуска 24 гола, а тимът изпада от "А" група след скандално присъдената служебна победа на Беласица над Марек.

Колев напуска Берое в посока Миньор Перник, но на "Стадиона на мира" не става от пейката. Изкарва при чуковете есента на 2008 г., в която е резерва на Ивайло Иванов. Така и не записва мач за перничани.

През януари 2009 г. е привлечен от Красимир Балъков в Черноморец Бургас. И там обаче щастието му не се усмихва. Започва като резерва на Владислав Стоянов, след идването на Паскал Борел изпада до трети избор на вратата на акулите, а по едно време дори е четвърти страж. След една календарна година и 0 мача за Черноморец през зимата на 2010 г. е преотстъпен в сателита на бургазлии Черноморец Поморие. Промяна няма. Дори в "Б" група Колев е резерва. За 1 година записва общо 5 мача за поморийци - 2 за първенство и 3 за купата. В тях пуска 6 гола.

Следва нов трансфер - във Видима-Раковски. През пролетта на миналия сезон е предпочитан на вратата на отбора от Севлиево и играе в 10 срещи, в които получава 18 попадения. През тази есен пък е втори избор след младежкия национал Ивайло Василев. Записва 5 мача с 4 допуснати гола.

Любопитното е, че до миналата пролет Пламен Колев не бе получавал гол от варненски отбор. През 2008 г. Берое завършва 0:0 в Стара Загора както с Черно море, така и със Спартак. И в двата мача пази именно той. Колев е на вратата и в мача за Купата на България през есента на 2010 г., когато на стадиона в село Тополи фенския "Спартак" загуби с 0:1 от Черноморец Поморие. На 9 април тази година обаче, извади цели 5 пъти топката от мрежата си на стадион "Тича" - Черно море разби Видима с 5:0. В началото на ноември все пак взе частичен реванш, не пускайки попадение в Севлиево.

Занапред ще има тази задача с екипа на моряците. Шестият отбор в кариерата му, в който ще пробва да се наложи. Предстои да разберем дали най-после късметът му ще се усмихне. Или пък Петър Денчев ще се превърне в поредният вратар, на който Пламен Колев ще бъде дубльор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Незавидна съдба има момчето...все пак му пожелавам успех!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: