Ваня Стамболова разочарована, че не взе медал през 2011 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:15 / 28.12.2011
375
По голяма част от подготовката на варненката Ваня Стамболова за Олимпийските игри ще премине в чужбина. Това каза личният треньор на бегачката Георги Димитров. Стамболова е лекоатлет номер 1 на България за втора поредна година. "Два финала е доста добро постижение, но не спечелих медали, което е малко разочарование. Като цяло съм доволна от годината", каза Ваня Стамболова. 
"Ваня отлично се представи този сезон, въпреки че не реализира потенциала си. Тренираме в Турция, защото у нас липсват условия за подготовка в нейната дисциплина", каза още Димитров.
Според него Стамболова съвсем честно е попаднала в десетката на най-добрите спортисти на България за 2011-та година. "Не очаквах в тази българска действителност, че тя ще влезе в първите десет спортисти. Това е може би най-честното място за нея, още повече че никой не е лобирал, а това е едно голямо признание от българските журналисти", заяви Георги Димитров.
Треньорът добави, че не трябва да се дават излишни пари за подготовка на олимпийци, а да се фокусира към тези, които могат да спечелят медал или да бъдат сред първите осем. "В олимпийската година нещата стават по-лоши. Финансираните дни са намалени", заяви Димитров.
Атлет №1 на България за 2011 г. се готви за шампионата на планетата в зала Истанбул през март.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).