Кьосев и Борисов под въпрос за мача с "Лукойл“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:44 / 04.01.2012
332
Двама от основните баскетболисти на "Черно море“ почти сигурно пропускат днешния мач от Националната лига срещу "Лукойл“. Двубоят срещу шампионите, който е отложен от 11-ия кръг, започва в 18 ч. в зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.
Васил Кьосев и Милчо Борисов са с контузии и се очаква треньорът Любомир Минчев да не ги рискува. Кьосев има проблеми още от преди Коледа и поради тази причина пътува до Ботевград, но не влезе в игра срещу "Балкан“. Борисов пък се контузи в последните минути при победата със 78:71, за която той бе най-резултатен с 18 точки. "На последната тренировка ще видя какво е състоянието им, но дори да има и минимален риск за здравето им, няма да ги ползвам срещу "Лукойл“, заяви за "Народно дело“ Любо Минчев.
Наставникът призна, че мачът срещу носителя на титлата не е отписан. "Шансове винаги има, но те са свързани с много условности. Всичко зависи най вече от това ние да играем добре. Не знам доколко ще повлияе треньорската смяна при съперника. Ако Марин Докузовски водеше тима във Варна, със сигурност щяха да са максимално мобилизирани и концентрирани. Той няма да е с тима, но това не значи, че при Миро Ралчев няма да има концентрация. Не вярвам "Лукойл“ да подцени мача“, каза младият специалист.


Треньорът: Трудно ще сме в топ 4 преди Купата

Наставникът Любомир Минчев определи като трудна задачата тимът му да завърши в четворката след второто завъртане на Националната баскетболна лига. Място в първата половина ще гарантира на тима по-лек жребий в турнира за Купата на България. Той се тегли на базата на класирането, ато първите четири тима са поставени в урните. В момента "Черно море“ е на пето място, като след днешния мач с "Лукойл“ ще е с 18 (бел.а. при загуба) или 19 (при победа) точки. Третият "Рилски спортист“ е с 19, а четвъртият "Ямбол“ - с 18. До края на второто завъртане ще се изравни по точки с четвъртия "Ямбол“ - по 18. Третият "Рилски спортист“ е с 19, като при равни точки с варненци и двата тима ще са по-напред, тъй като са с по-добри показатели в преките двубои. До края на завъртането "моряците“ приемат "Спартак“ (Плевен) и гостуват на "Левски“, "Ямбол“ е домакин на "Балкан“ и има мач в Плевен, а "Рилецо“ среща "Левски“ у дома и играе с "Черноморец“ в Бургас.
"Трудно ще ни е да сме сред най-добрите четири след 14-ия кръг, тъй като нямаме предимство пред преките си конкуренти. Трябва да разчитаме те да направят някакви грешки, а ние да вземем мачове срещу отбори с по-голяма класа от нашата“, коментира Минчев.
Той изрази задоволството си от успеха в Ботевград на 29 декември. "Победата бе много важна, тъй като я постигнахме в момент, в който "Балкан“ беше в подем. На нас този успех ни позволи да не изоставаме и да стоим близо до отборите на "Ямбол“ и "Рилски спортист“, заяви наставникът.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).