Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Спартак изпусна ЦСКА в мача за Купата
Автор: Екип Varna24.bg 20:21 / 09.01.2012Коментари (0)365
© BGvolleyball.com
С истински спектакъл в зала Олимпиада приключи първият ден от женския турнир за Купа България в Пловдив.  Отборите на Спартак Интерком Груп (Варна) и ЦСКА (София) си спретнаха зрелищна петгеймова битка, в която победителки излязоха настоящите носителки на трофея.  Пред почти пълни трибуни Червените ликуваха с крайния успех след 3:2 (25:17, 23:25, 24:26, 25:21, 15:13).
В първия гейм разликата в класите си пролича най-вече в количеството допуснат брак в играта.  Без кой знае какъв блясък, Червените с лекота установиха надмощие и натрупаха разлика благодарение най-вече на множеството грешки, които варненки направиха.  Иначе разпределителката на Спартак – играещата помощник-треньорка Диана Филипова, взаимодействаше добре с нападателките Деница Димитрова и Славина Колева, но това не стигаше за равностойна игра срещу шампионките, които взеха гейма с 25:17.
Ако в първата част грешките на Спартак бяха 10 срещу 3 на ЦСКА, във втората нещата бяха противоположни – софиянки направиха 10 грешки срещу само 3 за варненки.  Червените започнаха гейма добре и дръпнаха с 4 точки аванс, но постепенно опитните състезателки на Спартак го заличиха и започнаха да трупат свой такъв.  Подпомогнати и от чудесната игра на своята защита, варненки стигнаха до 4 поредни геймбола при 24:20.  ЦСКА спаси първите три, но при четвъртия успешна атака на Славина Колева затвори гейма при 25:23 за Спартак.
Този успех вдъхна самочувствие на черноморския тим.  Той наложи тотално надмощие в третия гейм.  Славина Колева продължи да тормози шампионките с неуловимите си атаки и при 23:15 Спартак бе на път да постигне разгромен резултат. Момичетата в червено обаче бяха на друго мнение.  Младата Гергана Димитрова започна да бележи точка след точка с мощни атаки при поредица от сервиси на Нора Богданова и ЦСКА сведе разликата до 23:22.  За да е пълна драмата в гейма, софиянки стигнаха и до равенство при 24:24, но в крайна сметка частта завърши прозаично – с отсъдена мрежа на състезателка в червен екип и 26:24 за Спартак.
Четвъртият гейм се разви много равностойно до второто техническо прекъсване, с няколко обрата във водачеството. Докато обаче варненки разчитаха най-вече на противниковите грешки, софиянки натиснаха и на блокада, и на сервис.  В нападение към бомбените удари на Гергана Димитрова се прибавиха и тези на Симона Димитрова.  Така ЦСКА наложи контрол до края на гейма и го спечели с 25:21.
Тайбрекът дойде като един истински десерт на зрелищния мач.  Спартак тръгна ударно с 3:0, позволи изравняване за 5:5 и после се запъти към успеха.  Със страхотна игра в защита и продължаващи набези на Колева и Димитрова, варненки дръпнаха с 11:7.  ЦСКА върна три точки, но с нови две Спартак вече се виждаше като победител при 13:10.  Но развръзката бе в полза на ЦСКА.  Блестящата игра на Симона Димитрова продължи и при сервиси на Ралица Василева шампионките направиха 5 поредни точки и триумфираха като краен победител.
Три Димитрови оглавиха списъка на топреализаторките в мача.  Симона наниза 25 точки за ЦСКА, Деница – 24 за Спартак, а Гергана – 21 за победителките.  С 21 точки за варненки се открои и Славина Колева.  Червените впечатлиха и с 19 точкови блокади в двубоя срещу само 6 за варненки.


Източник: BGvolleyball.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: