Спартак изпусна ЦСКА в мача за Купата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:21 / 09.01.2012
365
С истински спектакъл в зала Олимпиада приключи първият ден от женския турнир за Купа България в Пловдив.  Отборите на Спартак Интерком Груп (Варна) и ЦСКА (София) си спретнаха зрелищна петгеймова битка, в която победителки излязоха настоящите носителки на трофея.  Пред почти пълни трибуни Червените ликуваха с крайния успех след 3:2 (25:17, 23:25, 24:26, 25:21, 15:13).
В първия гейм разликата в класите си пролича най-вече в количеството допуснат брак в играта.  Без кой знае какъв блясък, Червените с лекота установиха надмощие и натрупаха разлика благодарение най-вече на множеството грешки, които варненки направиха.  Иначе разпределителката на Спартак – играещата помощник-треньорка Диана Филипова, взаимодействаше добре с нападателките Деница Димитрова и Славина Колева, но това не стигаше за равностойна игра срещу шампионките, които взеха гейма с 25:17.
Ако в първата част грешките на Спартак бяха 10 срещу 3 на ЦСКА, във втората нещата бяха противоположни – софиянки направиха 10 грешки срещу само 3 за варненки.  Червените започнаха гейма добре и дръпнаха с 4 точки аванс, но постепенно опитните състезателки на Спартак го заличиха и започнаха да трупат свой такъв.  Подпомогнати и от чудесната игра на своята защита, варненки стигнаха до 4 поредни геймбола при 24:20.  ЦСКА спаси първите три, но при четвъртия успешна атака на Славина Колева затвори гейма при 25:23 за Спартак.
Този успех вдъхна самочувствие на черноморския тим.  Той наложи тотално надмощие в третия гейм.  Славина Колева продължи да тормози шампионките с неуловимите си атаки и при 23:15 Спартак бе на път да постигне разгромен резултат. Момичетата в червено обаче бяха на друго мнение.  Младата Гергана Димитрова започна да бележи точка след точка с мощни атаки при поредица от сервиси на Нора Богданова и ЦСКА сведе разликата до 23:22.  За да е пълна драмата в гейма, софиянки стигнаха и до равенство при 24:24, но в крайна сметка частта завърши прозаично – с отсъдена мрежа на състезателка в червен екип и 26:24 за Спартак.
Четвъртият гейм се разви много равностойно до второто техническо прекъсване, с няколко обрата във водачеството. Докато обаче варненки разчитаха най-вече на противниковите грешки, софиянки натиснаха и на блокада, и на сервис.  В нападение към бомбените удари на Гергана Димитрова се прибавиха и тези на Симона Димитрова.  Така ЦСКА наложи контрол до края на гейма и го спечели с 25:21.
Тайбрекът дойде като един истински десерт на зрелищния мач.  Спартак тръгна ударно с 3:0, позволи изравняване за 5:5 и после се запъти към успеха.  Със страхотна игра в защита и продължаващи набези на Колева и Димитрова, варненки дръпнаха с 11:7.  ЦСКА върна три точки, но с нови две Спартак вече се виждаше като победител при 13:10.  Но развръзката бе в полза на ЦСКА.  Блестящата игра на Симона Димитрова продължи и при сервиси на Ралица Василева шампионките направиха 5 поредни точки и триумфираха като краен победител.
Три Димитрови оглавиха списъка на топреализаторките в мача.  Симона наниза 25 точки за ЦСКА, Деница – 24 за Спартак, а Гергана – 21 за победителките.  С 21 точки за варненки се открои и Славина Колева.  Червените впечатлиха и с 19 точкови блокади в двубоя срещу само 6 за варненки.


Източник: BGvolleyball.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).