Бижев: Мястото на "Спартак 1918“ е в "А“ група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 11.01.2012
761
Мястото на "Спартак 1918“ е в "А“ група и ще направя всичко възможно да му помогна да реализира целта си. Това заяви за "Народно дело“ завърналият се при спартаклии Георги Бижев.
"След като разбрах, че в клуба се работи професионално, нито за миг не съм се колебал да се върна. Познавам добре отборите в Източна "Б“ група и смятам, че 9-10 точки могат да се наваксат, тъй като всеки губи точки. Важното е ние да тръгнем с победи и да поддържаме постоянно добро игрово ниво на терена. Ако се получи, резултатите ще дойдат от само себе си“, смята Бижев. За него няма значение на кой пост ще го използва Румен Димов, тъй като се чувства еднакво добре като атакуващ халф и нападател.

Слага край на гурбетите
Повече няма да играя за чужд клуб, категоричен е Георги Бижев. "Два пъти съм бил в Полша, а по веднъж в Гърция и Беларус. Без семейството в чужбина обаче не се издържа. Детето расте, кога ще му се радвам“, заяви Жоро. За последния си клуб - "Ресовия“ (Жежов), от втора полска дивизия той ще пази само хубави спомени. Халфът носеше неговия екип през есента. "Шефовете бяха коректни към мен, а съотборниците – приятелски настроени. Само дето треньорът не ми гласуваше доверие често. Кога играех, кога не. Не можах да вкарам гол, нито да помогна на тима да се изкачи в горната част на класирането. Оставих го на 8-о място от 17 отбора. Този сезон обаче и в "Ресовия“ нямат големи цели и затова са доволни от мястото си в златната среда“, допълни Бижев. Той призна, че си е получил всички заплати, но си е тръгнал, тъй като повече не издържал без семейството си.


Няма нужда от адаптация
Георги Бижев смята, че няма нужда от адаптация в "Спартак 1918“, тъй като е играл с повечето футболисти, а с другите се познава добре от терена. "С Генко Славов сме бил заедно в юношеския национален тим. С Диян Дончев пък съм бил съотборник в Своге и Силистра, където бяха също Начев и Мехмед. До Боян Илиев бях по време на първия си престой във варненския клуб, а с останалите се знаем от мачовете“, каза Бижев.
Междувременно вчера една група футболисти на "Спартак 1918“ преминаха задължителните медицински прегледи, а втората група ще го направи днес предобед.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).