Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Калоян Иванов: Янев, Кьосев и Борисов са бъдещето на България
Автор: Екип Varna24.bg 20:33 / 03.02.2012Коментари (0)782
© studiodechev.com
Варненският баскетболен национал Калоян Иванов даде обширно онлайн интервю в сайта Bgbasket.com. В него той говори по много теми, сред които испанското първенство, националния отбор на България и бъдещето си след състезателната кариера. "Сред най-големите таланти в българското първенство според мен са Александър Янев, Васил Кьосев и Милчо Борисов от родния ми "Черно море“, както и Станислав Ваклинов. Със сигурност пропускам някого, но тези играчи са бъдещето на националния отбор“, смята баскетболистът на "Аликанте“.
Според него практиката за натурализиране на състезатели за представителната ни гарнитура е правилна, но с известни условности. "Аз съм "за“ това да има натурализиран играч в отбора, даже е задължително. Но непростимо е раздаването на паспорти на "анонимни" американци, които дори не са идвали в България, или на такива, които се знае, че никога няма да играят за националния отбор“, категоричен е 25-годишният баскетболист.
Той призна, че мечтата му е да играе в "Барселона“, който е любимият му европейски отбор. В НБА пък симпатизира на "Лос Анджелис Лейкърс“ главно заради Кобе Брайънт, който според него е най-добрият баскетболист в последните 10 години.
Калоян и близнакът му Деян Иванов са започнали да тренират сериозно на 13-годишна възраст, а най-много за развитието им е допринесъл покойният вече Христо Борисов. Иванов признава, че за първи път е направил забив на 16 години. След края на кариерата си Калоян е готов да се развива като треньор.
Баскетболистът разкри и някои любопитни факти около себе си. Той разполага с девет чифта кецове, любимото му хоби е играта на билярд, а едно от диетичните изисквания към него от клуба е да е не повече от 108 кг и с максимум 12% мазнини.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: