Калоян Иванов: Янев, Кьосев и Борисов са бъдещето на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:33 / 03.02.2012
782
Варненският баскетболен национал Калоян Иванов даде обширно онлайн интервю в сайта Bgbasket.com. В него той говори по много теми, сред които испанското първенство, националния отбор на България и бъдещето си след състезателната кариера. "Сред най-големите таланти в българското първенство според мен са Александър Янев, Васил Кьосев и Милчо Борисов от родния ми "Черно море“, както и Станислав Ваклинов. Със сигурност пропускам някого, но тези играчи са бъдещето на националния отбор“, смята баскетболистът на "Аликанте“.
Според него практиката за натурализиране на състезатели за представителната ни гарнитура е правилна, но с известни условности. "Аз съм "за“ това да има натурализиран играч в отбора, даже е задължително. Но непростимо е раздаването на паспорти на "анонимни" американци, които дори не са идвали в България, или на такива, които се знае, че никога няма да играят за националния отбор“, категоричен е 25-годишният баскетболист.
Той призна, че мечтата му е да играе в "Барселона“, който е любимият му европейски отбор. В НБА пък симпатизира на "Лос Анджелис Лейкърс“ главно заради Кобе Брайънт, който според него е най-добрият баскетболист в последните 10 години.
Калоян и близнакът му Деян Иванов са започнали да тренират сериозно на 13-годишна възраст, а най-много за развитието им е допринесъл покойният вече Христо Борисов. Иванов признава, че за първи път е направил забив на 16 години. След края на кариерата си Калоян е готов да се развива като треньор.
Баскетболистът разкри и някои любопитни факти около себе си. Той разполага с девет чифта кецове, любимото му хоби е играта на билярд, а едно от диетичните изисквания към него от клуба е да е не повече от 108 кг и с максимум 12% мазнини.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).