Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (9)
5 отбора ще си оспорват трофея в първия международен турнир по баскетбол в инвалидни колички във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:06 / 18.09.2012Коментари (0)257
5 отбора ще вземат участие в първия по рода си в България международен турнир по баскетбол в инвалидни колички, домакин на който ще бъде зала "Конгресна" на ДКС в морската ни столица от 5 до 7 октомври. Това разкри председателя на СКХУ "Варна 2010" Желю Желев.

Освен варненските момчета в в битката за трофея ще се впуснат още отбора от София, шампиона на Румъния "Клуж", СК "Икар" Одеса (Украйна) и тима от Кишинев (Молдова). Имаше вариант в турнира да участва и отбор от Гърция, но това няма да се случи, тъй като "елините" имат проблеми от финансово естество.

Както е известно отбора на СКХУ "Варна 2010" е играл и с 4-те тима, като според Желю Желев румънците ще бъдат може би най-сериозния конкурент на варненските момчета за първото място. Двата отбора имат изиграни два мача помежду си, като в първия варненци разнебитиха съперника на турнир в Констанца, но след това загубиха само с 2 точки в Арад.  

"Играчите на "Клуж" тренират здраво за предстоящия турнир и със сигурност ще дойдат във Варна добре подготвени", коментира Желю Желев.

Варненските момчета обаче също ще се готвят на пълно обороти. В момента възпитаниците на Гани Василев са на лагер-сбор на Спортпалас, където тренират заедно с отбора от София, двуразовите тренировки се водят от двама холандски специалисти - бившия баскетболист Дау де Вит и Питър Досен, който 9 пъти е обявяван за номер 1 в света. И двамата са силно впечатлени от град Варна и прекрасните условия на Спортпалас.

"Тук сме за да подкрепим играчите и треньорите, да променим някои няща и най-вече да им помогнем да работят по-лесно и по-добре. Преди 2 години бях в София, но варненския отбор не го познавах. Ако трябва да направим сравнение с Холандия бих казал, че състезателите са все още на ниво Б и трябва още много тренировки. Но потенциала е голям и съветвам треньорите да бъдат търпеливи. Това е дългосрочна инвестиция, която със сигурност ще донесе успехи след време. С най-голямо удоволствие бих се върнал тук и догодина" , заяви с усмивка Дауде Вит. 

Неговите думи бяха подкрепени и от Питър Досен. "Доста неща успяхме да научим от този лагер. Разбира се има още много да учим, понеже сме млад отбор. Лагера е и една отлична подготовка за предстоящия международен турнир, който се надявам, че ще спечелим", радва се председателя на СКХУ "Варна 2010" Желю Желев.

Президента на СК "София-Балкан" Светлозар Сяров също изрази задоволството си от тренировъчния лагер, като изказа суперлативи за МФВС, по чиято програма се организира кампа и не пропусна да похвали домакините от Спортпалас.

В същото време състезатлите на СКХУ "Варна 2010" ще вземат участие и в предстоящия Параолимпийски турнир за хора с увреждания "Варна 2012", който ще се проведе на 20 и 21 септември. Председателя на клуба Желю Желев поясни, че тима ще се впусне в надпреварите по тенис на маса, който е в четвъртък в ДКС и стрелбата в зала "Простор" в петък.


 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров с още по-голям шанс за Финалите в Торино
ЦСКА няма как да сбърка срещу Септември според букмейкърите
Над 50 гребци от страната ще мерят сили в регата "Черно море"
Ватерполистът Иван Дараданов: "Комодор" е кауза, която ражда щастливи личности!
Хандбалният Шумен 61 се изправя срещу Спартак Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: