Галатасарай и Левски волей откриват турнира в Добрич

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 20.09.2012
359
Днес в зала "Добротица" в Добрич започва международен турнир по волейбол, чийто домакин е местният ВК Добруджа 07. Първата среща от турнира е между съставите на турския гранд Галатасарай, воден от бившия национален треньор на дамския ни волейболен отбор Драган Нешич, и Левски волей.

В състава на южните ни съседи се открояват имената на двама българи - бившият капитан на националите Владо Николов и либерото на "трикольорите" ни Теодор Салпаров. Селекционер на "сините" е бившият ни наставник на мъжкия ни национален отбор Мартин Стоев. В своя тим той разчита на най-добрия разпределител на Олимпиадата в Лондон 2012 - Георги Братоев, и брат му Валентин Братоев, който също е част от представителния ни тим.

В турнира участва първенеца на Румъния Томис (Костанца), който ще представя страната си в Шампионската лига. С екипа на северните ни съседи ще играе българското либеро Владислав Иванов.

Всички отбори са настанени и се радват на комфорта в Парк хотел Изида в Добрич, както и на модерната спортна зала по време на тренировките преди официалните срещи от турнира.

"За нас е огромна чест, че сме домакини на такъв силен турнир и, че можем да премерим сили с елитни отбори, като предстоящите ни съперници. Подготвяме се от месец, изиграхме три контроли, но са ни необходими още спаринг мачове по пътя към израстването ни като отбор.

В турнира ще участват състезатели като Владо Николов, Теодор Салпаров, братя Братоеви и мн. др. Надявам се мачовете в зала "Добротица" да се радват на голям интерес и участващите отбори да предложат едно истинско шоу за феновете на спорта. Селекцията в тима на Добруджа 07 приключи, като последните нови попълнения са две момчета от Варна, които са играли за Дунав - Христо Христов - либеро и Петър Милушев, както и един от най-големите таланти в региона Милен Минчев от Шумен, който е на 18 г. Очаквам един интерес сезон, в който искаме да радваме нашите фенове във всеки мач", заяви треньорът на Добруджа 07 Георги Петров.

ПРОГРАМА НА ТУРНИРА

20 септември
17:00 ч. Галатасарай (Истанбул)-Левски волей (София)
19:00 ч. Добруджа 07 (Добрич)-Томис (Констанца)

21 септември
17:00 ч. Томис - Левски волей
19:00 ч. Добруджа 07-Галатасарай

22 септември
17:00 ч. Галатасарай-Томис



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).