Стартира международния турнир по баскетбол в инвалидни колички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:20 / 05.10.2012
322
Със специална церемония в зала "Конгресна" на ДКС в морската ни столица бе официално открит първия по рода си в България международен турнир по баскетбол в инвалидни колички, който се организира с подкрепата на Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и "Гранд хотел Варна", а медиен партньор на събитието е
Медийна група "Черно море".

Трофея в надпреварата си оспорват 4 отбора - домакините от СКХУ "Варна 2010", националните отбори на Румъния и Молдова, както и състава на СК "Одеса" (Украйна). Сред специалните гости на откриването бяха кмета на Варна Кирил Йорданов, основния благодетел на СКХУ "Варна 2010" и човека с най-голяма заслуга турнира да се състои Иван Портних, председателите на Параолимпийските асоциации на България и Румъния - Илия Лалов и г-жа Сали Ламонт, депутата Даниела Петрова, представители на Община Варна, някои от районните кметове в морската ни столица, баскетболната легенда Симеон Варчев, както и най-добрата ни параолимпийка - двойната сребърна медалистка от Параолимпийските игри в Лондон Стела Енева. Химна на Република България също огласи зала "Конгресна".

Веднага след церемонията започнаха и битките на баскетболното игрище, а началния удар на първия мач от програмата между СКХУ "Варна 2010" и тима на Молдова даде Иван Портних. Двубоя завърши с категоричен успех за варненци, които буквално скриха топката на съперника, сразявайки го с повече от категоричното 60-8. Във втория мач състава на Румъния сломи СК "Одеса" с 30-14. В събота турнира продължава с две сесии. От 10.00ч. сутринта е двубоя между Румъния и Молдова, а след това варненските момчета се изправят срещу украинците. Следобед от 16.00ч. играят Молдова и Одеса, а около 17.30ч. е и сблъсъка между СКХУ "Варна 2010" и отбора на Румъния. След това надпреварата ще бъде официално закрита с награждаването на призьорите, като за шампиона ще има купа, медали за подгласниците, а освен това организаторите са предвидили и индивидуални награди.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).